Ako keby človek zakopol o bludný koreň a ocitol sa v čarovnej rozprávke. Strašidelná Skalica.

Vo štvrtok (27.októbra) v podvečer sa žiaci zo Súkromnej základnej školy v Skalici vydali na pochod po Skalici. Ulice mesta sa premenili na korzo rôznych bytostí z ríše fantázie, okoloidúci sa mohli pokochať pohľadom na dômyselne prepracované kostýmy.

Zároveň sa uličky Skalice stali akousi pevnosťou Boyard a žiaci museli plniť úlohy, za ktoré zbierali indície. Strašidelnú atmosféru na rotunde svätého Juraja si užili dokonca aj náhodní turisti, ktorých prekvapil tajomný mních. Ten tam čakal na svoju príležitosť, aby najmä u najmladších žiakov prehĺbil pocit, že Skalicu ovládli tajomné mocnosti. Finále vydarenej halloweenskej exhibície bolo v mestskej ľadovni. Návšteva zlých čarodejníc, ktoré sa mimochodom zhostili svojej úlohy naozaj veľmi presvedčivo, bola nielen pre žiakov veľkým zážitkom. Rodičia, ktorí sprevádzali svoje ratolesti, si jednak vychutnávali prechádzku po jesennej Skalici. Možno s istým sentimentom sa sami vrátili do svojich detských čias, keď teraz nosili svojim deťom lampióny.

Prichádzajúcu noc mohli prežiť v škole najmä žiaci 3. a 4. ročníka, pred tým ako sa odovzdali ríši snov mali pripravené hry a rozprávku. Celá akcia mohla vzniknúť len za pomoci mnohých príprav, spolupráce a dobrej nálady pedagogického zboru Súkromnej základnej školy v Skalici, ale aj rodičov a priateľov školy.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota