Malacké kino prežije vďaka prebiehajúcej digitalizácií rok 2012. Na záchranu kina v Malackách stačilo “len” 109 875 €. Digitalizácia kín sa v roku 2012 podpíše pod zánik väčšiny kín na Záhorí.

foto: S. Osuský, Malacky.sk

Únia filmových distribútorov stanovila december 2012 ako koniec distribúcie filmových noviniek do kín na 35-milimetrovom páse. V roku 2010 fungovalo na Záhorí len osem kamenných kín, dva amfiteátre a jeden multiplex (Cinemax Skalica). Kino sa rozhodlo navštíviť skoro 98 000 návštevníkov, z toho viac ako 67% zavítalo do skalického Cinemaxu.

Návštevníkov kín neubúda, len sa presúvajú do veľkých multiplexov
Kino býva vo väčšine prípadov jednou z mála možností kultúrneho vyžitia v mestách a obciach. Malacky budú po Stupave druhým mestom na Záhorí, kde sa podarilo zohnať prostriedky na digitalizáciu kamenného kina. V Stupave sa o digitalizáciu postaralo občianske združenie Pourart. Mestu Malacky na digitalizáciu prispeli Audiovizuálny fond (34 000 €), Bratislavský samosprávny kraj (2000 €), Pozagas (35 000 €) a spoločnosť Nafta, a. s. 38 875 €.
3D kino v Malackách už za 6€
Digitálne kino začne v Malackách premietať už vo štvrtok 5.1. 2012. Prvé 3D premietanie sa v Malackách začne v piatok 13.1.. Riaditeľka MCK v Malackách Janka Zetková ubezpečila, že cena lístkov bude stáť približne 3€ a na 3D predstavenie 6 €.

Čas ukáže, či filmové spoločnosti dodržia svoje vyhlásenia a budú ponúkať filmové novinky malým digitálnym kinám v rovnakom čase ako veľkým multiplexom.


.
Toto je čítané

Seničania podpisujú petíciu proti prevádzke na spracovanie plastového odpadu

Petíciu proti podnikateľskému zámeru spoločnosti SETECO, s. r. o. vybudovať v Senici…

BM: Ustekana sobota