Výraznú streleckú prevahu (15:6) zužitkovala Dukla v úvodnej dvadsaťminútovke na jediný gól, keď Romančíka prekonal v 10. minúte Lantoš.

V druhej tretine smerovalo na bránku “dvadsiatky” ešte viac pukov (20:10), ale efektivita bola na hokejkách hráčov HK Orange 20, ktorí vyhrali túto časť 2:0. Najskôr Horanský potrestal Pavešicovo vylúčenie za držanie a o 72 sekúnd Šoltés bol úspešným realizátorom na 2:1.

Za tohto stavu išli oba tímy do poslednej časti, ktorej dramatický vývoj umocnil už v 42. minúte vyrovnávajúcim gólom na 2:2 senický Mikolášek, keď mu asistovali Šedivý a Šúrek, hráči z formácie vedenej skúseným veteránom Hreusom, ktorý by mohol otcom mladých reprezentantov. Seničania v 55. minúte pri vylúčení Predajnianského využili Vaškovičom štvrtú presilovku a išli po prvý raz do vedenia. No, snaha mladíkov z reprezentácie priniesla svoje ovocie, pretože v 58. minúte Gríger vyrovnal a poslal zápas do predĺženia. V ňom mali hostia veľké šancu, keď v 61. minúte inkasoval domáci Reissmüller za faul kolenom 5 minút plus do konca stretnutia. Ponúknutú príležitosť nevyužili, 58 sekúnd pred koncom sa sily vyrovnali a za podrazenie išiel na trestnú lavicu mladý krídelník Šoltés. Pri hre 3 proti 3 domáci Lezo 21 sekúnd pred koncom predĺženia strelil víťazný gól.

HC Dukla Senica – HK Orange 20 4:3pp (1:0, 0:2, 2:1 – 1:0)
Góly: 10. Lantoš (Mikušovič, Reissmüller), 42. Mikolášek (Šedivý, Šúrek), 55. Vaškovič (Mikušovič, Lezo), 65. Lezo (Vaškovič, Škápik) – 26. Horanský, 27. Šoltés (Rehák, Koyš), Gríger (Dinda, Šimurka).
Počet divákov: 555.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnešný zápas bol z našej strany festivalom nepremenných šancí. Dostali sme nešťastný gól a súpera sme posadili na koňa. Tri minúty pred koncom miesto toho, aby sme za stavu 3:2 hrali aktívne, sme sa nechali zatlačiť a inkasovali sme vyrovnávajúci gól. V predĺžení sme vyhrali, ale stratili sme však bod, čo ma veľmi mrzí. Znovu opakujem, mali sme obrovské množstvo nepremenených šancí, boli sme jednoznačne lepší v tomto zápase, ale čo z toho, keď sme nepremenili ani tie najvyloženejšie gólové príležitosti.

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: Dnešné stretnutie bolo pre nás veľmi poučné. V tomto zápase sme viedli, aj prehrávali, aj sme vyrovnali stav a dotiahli sme nakoniec zápas až do predĺženia, žiaľ, dostali sme dvadsať sekúnd pred koncom predĺženia rozhodujúci gól. Škoda, že sme si nevyskúšali aj trestné strieľania. Dnes sme po veľmi dobrom výkone brankára Patrika Romančíka uhrali prvý bod a myslím si, že ten výkon bol veľmi sympatický.

www.hcduklasenica.sk


.

BM: Ustekana sobota