Hráči S.N.Vsi pricestovali do Senice za nepriaznivého stavu v sérii 0:2. V 2. minúte mal šancu Dubec, ale Lizák nemal problém s jeho strelou. Lelkeš prihrával v 5. minúte Kopeckému pred bránu, ale ten tečoval iba nad.

Foto: Senican.sk

Na konci 5. minúty unikol hosťujúci Krempaský, ale Kristína neprekonal. Lezo v 8. minúte nad bránu. V 10. minúte sme využili presilovku, keď Mikušovič trafil presne do odkrytej brány Lizáka – 1:0. Šedivý sa vybral na útočný výlet v 12. minúte, ale jeho strela išla nad. Novák mohol vyrovnať v 17. minúte. V poslednej minúte mohol skórovať Šúrek, ale Hreusovu prihrávku nevyužil.

HC Dukla Senica – HK S.N.Ves 3:1 (1:0, 1:1, 1:0) stav série 3:0
Góly: 10. Mikušovič (Reissmüller, Škápik), 24. Hreus (Šúrek), 59. Janík (Šimek) – 27. Novák (Krempaský, Džerenga)
Počet divákov: 789

 

Škápik sa prezentoval tvrdou strelou od modrej v 22. minúte. Hreus zvyšoval tečom pred bránou v 24. minúte na 2:0. Kristín si v 27. minúte poradil s bekhendovou strelou Prokopa. V tej istej minúte znižoval Novák, keď využil zaváhanie našej obrany. Skórovať do prázdnej brány už nebol pre neho problém – 2:1. Vaškovič sklepával pred Lizákom v 31. minúte, ale bez úspechu. Spišiaci gólom v druhej časti zvýšili svoju aktivitu, ale vyrovnania sa v druhej časti nedočkali.

Škápik ani Hreus v 43. minúte neprekonali Lizáka. Hreus a Dubec útočili v 46. minúte. Hostia nevyužili príležitosť v podobe presilovky počas 49. minúty. Novák strieľal na konci 55. minúty. Fauly na Lantoša a Dubeca zostali v 56. minúte nepotrestané. No v 57. minúte Vartovník už putoval na lavicu hanby. V nasledovnej presilovej hre sme si, ale vážnejšiu šancu nevytvorili. Až dve sekundy po príchode Prokopa na ľad presne trafil Janík – 3:1. V 60. minúte svoje nervy neudržal Prokop, keď fauloval Janíka. Hostia sa tak k záverečnému tlaku nedostali.

Po troch víťazných zápasoch v sérii sme postúpili do semifinále PLAY-OFF 1. hokejovej ligy. Na súpera si však musíme ešte počkať.
Autor: Jozef Majer, HC Dukla Senica

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnešný zápas bol veľmi ťažký z toho dôvodu, že posledný krok je vždy ten najťažší. Mali sme trošička rozklepané ruky aj nohy a podľa toho sa aj vyvíjal zápas. Viedli sme síce celý zápas, ale nedokázali sme zopakovať taký výkon, aký sme podali v Spišskej Novej Vsi. Veľmi si však výkon tímu vážim a gratulujem hráčom k postupu. Budeme sa snažiť trošička si oddýchnuť a pripraviť sa na ďalšieho súpera, ktorým možno bude Bardejov. Pred sezónou sme mali dva ciele, ktoré boli postup do desiny a postup do play off. Spravili sme niečo navyše, veľmi sa z toho tešíme a budeme si užívať ďalšiu sériu, ktorá nás čaká, zatiaľ to vyzerá s kvalitným Bardejovom, s ktorým sme dvakrát prehrali, ale musím podotknúť, že aj dvakrát vyhrali. Nech to bude akýkoľvek súper, určite nepredáme kožu lacno, budeme sa snažiť.

Marián Horváth, HK Spišská Nová Ves: Pre nás trénerov, pre realizačný tím aj pre fanúšikov je to obrovské sklamanie. Pracovali sme od začiatku sezóny s tým, že sme sa chceli dostať minimálne do baráže. V decembri sme vzhľadom na nelichotivú situáciu v klube museli korigovať ciele. Odišlo nám jedenásť hráčov vrátane prvého brankára. Nahradili ich hráči, ktorí hrávali v štvrtej, tretej lajne, juniori. Chlapcom chcem poďakovať za to, čo predviedli do konca sezóny. Zostalo nám päť „statočných“, ktorý s nami trénovali počas celej sezóny. Pre juniorov, ktorí nahradili odchádzajúcich , to bola vysoká škola hokeja. Čaká ich ešte boj o záchranu v extralige juniorov. Senica zaslúžene vyhrala dva zápasy u nás, mala vyššiu kvalitu v mužstve. Zaslúžene viedli 2:0. Dnes mala mečbol a ako to už býva, je to spojené s nervozitou. My sme hrali uvoľnene, myslím, že sme odohrali veľmi dobrý zápas. Do poslednej minúty to všetko bolo otvorené. Dostali sme posledný gól v oslabení. Ak by som to mal zhodnotiť, Senica bola v zápasoch u nás lepšia, kreatívnejšia, taktickejšia, skúsenejšia, my sme dnes boli uvoľnenejší. Škoda, že sme nevyužili šance, ktoré sme mali. Súperovi gratulujem k postupu a verím, že mužstvo, ktoré postúpilo cez nás, pôjde ďaleko. Senici prajem, aby šli čo najďalej. Hrali sme korektné stretnutia, rozhodla v nich nakoniec kvalita a skúsenosť.

Výsledky PLAY-OFF – štvrťfinále:
HC Prešov 07 – HC 46 Bardejov 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
stav série 0:3, postupuje Bardejov

HC 07 Detva – ŠHK 37 Piešťany 2:5 (0:1, 0:1, 2:3)
stav série 0:3, postupujú Piešťany

HK Dukla Michalovce – MHk 32 Liptovský Mikuláš 6:5 sn (1:4, 3:0, 1:1 – 0:0)
stav série 1:2

HC Dukla Senica – HK Spišská Nová Ves 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
stav série 3:0, postupuje Senica


.