Skalickí policajti obvinili 26 ročného Richarda z prečinu porušovania domovej slobody. 25. februára o 13.20 hod. v meste Skalica na Duklianskej ulici neoprávnene vnikol do rodinného domu.

Muž viackrát zazvonil na zvonček a keď nikto neotváral, vyskúšal, či sú zamknuté vchodové dvere. Tie uzamknuté neboli, tak vošiel do chodby k ďalším dverám, na ktoré zaklopal. A keď na klopanie nikto nereagoval, vošiel do izby, kde bola voľne položená pánska taška. Tašku prehľadal, z peňaženky si vzal 5,-€ a dal ju naspäť do tašky. Následne z domu odišiel. Mladému Skaličanovi, ktorý bol už v minulosti trestaný, hrozí odňatie slobody až na dva roky.

Občanov by sme chceli upozorniť, aby si dostatočne chránili svoj majetok. Minimum, čo môžeme urobiť pre ochranu svojich obydlí, je riadne si uzamknúť vchodové dvere. Aj keď sa z domu vzdialime hoci len na chvíľu či už do pivnice, do záhrady a pod. Pravidlo, že príležitosť robí zlodeja platí a v tomto prípade bolo využité. Našťastie, majiteľke bola spôsobená len malá škoda. Páchatelia tento spôsob krádeží zvyknú využívať a v prípade, že niekto príde otvoriť dvere, majú naporúdzi odpoveď. V žiadnom prípade cudzieho človeka nevpúšťajte dnu. Ak sa Vám zdá takáto „návšteva“ čudná, vhodné je kontaktovať políciu a informovať o pohybe takejto osoby. Ideálne je zapamätať si, ako takýto človek vyzeral a čo mal oblečené, aby ste ho vedeli opísať polícii.

Martina Kredatusová


.

BM: Kralici