Už v piatok 23.3.2012 o 21.30 sa v kine Záhoran Malacky fanúšikovia britského elektronického dua THE CHEMICAL BROTHERS prostredníctvom originálného psychodelického filmu DON’T THINK /NEMYSLI/ prenesú do inej dimenzie.

Jeho režisér Adam Smith zachytil na 20 kamerách, rozmiestnených na minuloročnom festivale Fuji Rock v Japonsku, nielen skvelú koncertnú show, ale i dianie okolo, vrátane emócií a prežívania päťdesiattisícového japonského davu . Dokumentárne zábery prepojil s fantáziou svojich autorských videprojekcií a tak film posunul do roviny magického realizmu. Zvuk zmixovali samotní členovia kapely Tom Rowlands a Ed Simons v prelomovej kvalite 7.1 Dolby Surround. Film ponúka nielen obyčajný záznam vystúpenia, ale dokonalý a znásobený pôžitok pre všetky zmysly.

[youtube 21UItm9UCr0]

Po svetovej premiére 1.februára 2012, konanej v 500 sálach 20 krajín sveta, sa hudobný film britského dua The Chemical Brothers konečne dostáva aj do českých a slovenských kín.
V českej a slovenskej časovo obmedzenej produkcii od 1.marca do 30. apríla 2012 sa bude premietať v 23 mestách v Čechách a iba v 2 mestách na Slovensku. V Martine a v MALACKÁCH.

„ Film nemôže mať lepší názov . Pri sledovaní tohoto filmu je najlepšie úplne prestat myslieť, nechať sa vtiahnúť do atmosféry koncertu a surfovať v náladách hudby Chemical Brothers. Ono to nie je vôbec zložité – dokonalý zvuk vás obklopí a pohltí hneď od začiatku a obraz dokonale doplňuje a spolurozpráva to, čo se deje v hudbe. I napriek tomu , že je celý film hypermoderný svojim obsahom a spracovaním, je ako anglický gentleman – má šarm, jemný vtip a je velmi zábavný,“ komentoval svoj zážitok z filmovej projekcie Jan P. Muchow.

Chemical Brothers a Adam Smith spolupracujú už 18 rokov od samotných počiatkov kapely. Smith je autorom vizuálného konceptu – pozadia scénickej show – pre ich nájnovší minuloročný album Further.
Anglické duo The Chemical Brothers v zložení Tom Rowlands a Ed Simons, ktoré vzniklo v roku 1992 pôvodne pod názvom The Dust Brothers, vydalo už sedem študiových dosiek. Niekoľkokrát získali ocenenie Grammy a Brit Awards. Track Don’t Think (Nemysli) sprevádza oscarový film Čierna labuť. Nedávno tiež skomponovali hudbu k filmu Joe Wrighta Hanna.

Dĺžka koncertu 1hod 20min.vstupné 8€ / študenti 7€
www.kinozahoran.jex.cz, www.mckmalacky.sk, www.dontthinkmovie.com | www.thechemicalbrothers.com | http://www.facebook.com/ChemicalBros


.
Toto je čítané

Muž v Holíči mieril na autá dlhou airsoftovou zbraňou

Na hlavnom ťahu medzi mestom Holíč a hraničným priechodom s Českou republikou…

BM: Ustekana sobota