Videli ste už niekedy naživo, ako vyzerá tuniak predtým, než ho uväznia vo vašej obľúbenej konzerve spolu s mexickým šalátom?

Zákazníci veľkoobchodu METRO v Devínskej Novej Vsi si mohli vyše 40 kilogramového krásavca prehliadnuť vo štvrtok 17. mája doobeda priamo na predajnej ploche storu, kde im s jeho pomocou personál METRO v rámci jedinečnej akcie The Big Fish Day názorne priblížil spracovania veľkých rýb.

Filetovanie čerstvého tuniaka žltoplutvého, ktorý na Slovensko letecky pricestoval až z Maledív, prebehlo v réžii skúseného vedúceho oddelenia rýb Mareka Kadlečíka a jeho kolegu Filipa Raksányiho. Postup pri spracovaní morského obra a užitočné tipy priblížili nielen pristavujúcim sa zvedavcom, ale predovšetkým profesionálnym kuchárom z hotelov, reštaurácií a cateringových spoločností, ktorí sú zákazníkmi devínskonovoveského veľkoobchodu.

„Ako prvé je potrebné rozdeliť rybu na niekoľko častí rezom spoza prsnej pluty smerom k hlave a ďalším po bočnej čiare. Pred oddelením hotového filetu potom nesmiete zabudnúť stiahnuť z ryby kožu,“ vysvetľuje Marek Kadlečík, ktorému spolu s kolegom naporcovanie veľkého tuniaka zabralo takmer hodinu. Rozmerná ryba vďaka umeniu oboch „rybárov“ METRO vydala takmer 25 kilogramov čerstvého čistého mäsa, aj zvyšné časti ako hlava, kosti či plutvy sa však dajú použiť napríklad do polievky. Aby však neostalo iba pri pozeraní, dostal každý z prítomných divákov aj jedinečnú príležitosť ochutnať výborný, priamo na mieste vyrobený tatarák z tuniaka so šalátom z morských rias. Okrem toho ho bolo možné aj kúpiť vo forme lahodných a čerstvých filetov.

METRO Devínska Nová Ves svojim zákazníkom okrem tuniaka ponúka až okolo sto druhov morských i sladkovodných rýb, a morských plodov. „Naša bezkonkurenčná ponuka rýb patrí medzi najväčšie pýchy METRO,“ hovorí Marián Zeleňák, riaditeľ METRO Devínska Nová Ves a dodáva: „Všetky naše ryby sú zaľadnené a vďaka tomu úplne čerstvé. Zákazníkom navyše radi poradíme nielen pri výbere, ale aj s prípravou pochúťok z rýb.“

PR


.

BM: Festival Záhrad