Na ohlasovňu požiarov hasičskej stanice v Kútoch bola dňa 12. júna 2012 o 16:27 hod. prostredníctvom operačného strediska OR HaZZ v Senici nahlásená dopravná nehoda motocykla a osobného motorového vozidla na diaľničnom nadjazde pri Kútoch.

Na miesto udalosti boli vyslaní traja príslušníci z hasičskej stanice v Kútoch. Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že sa jedná o dopravnú nehodu motocykla značky YAMAHA 1000 FZR a osobného dodávkového vozidla značky Fiat SCUDO s jednou zranenou osobou – motocyklistom.

21 ročný vodič Fiatu zo Senca pri odbočovaní na križovatke vľavo pravdepodobne nedal prednosť v jazde oproti idúcemu motocyklu. 20 ročný vodič motocykla z Holíča utrpel pri nehode ľahké zranenia a bol prevezený do nemocnice, vodič auta sa nezranil. Vodiča Fiatu podrobili policajti dychovej skúške, jej výsledok bol negatívny. Motocyklistovi bola na zistenie alkoholu odobratá krv, na motorke však jazdil bez vodičského oprávnenia. Okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje.

Príslušníci HaZZ dorazili na uvedené miesto súčasne s posádkou rýchlej zdravotnej služby Brodské, poskytli zranenému motocyklistovi prvú predlekársku pomoc a pomohli s naložením zranenej osoby do vozidla RZP, ktoré ju transportovalo do skalickej nemocnice. Vodič dodávkového vozidla vyviazol z tejto nehody bez zranení. Následne sa na miesto udalosti dostavila aj posádka RZP z Moravského Svätého Jána.

Príslušníci HaZZ posypali priestor okolo motocykla sorpčnými látkami, zabezpečili motocykel proti ďalšiemu úniku prevádzkových kvapalín a následne z dôvodu hustej premávky pomáhali dvom príslušníkom PZ Šaštín riadiť cestnú premávku.

Po zdokumentovaní udalosti dopravnou políciou príslušníci HaZZ motocykel odstránili na krajnicu vozovky, ktorú následne očistili. Po zbalení vecných prostriedkov sa hasičská jednotka o 18:40 hod. vrátila na základňu.

Motoristom pripomíname, že podľa zákona o cestnej premávke je vodič odbočujúci vľavo povinný dať prednosť v jazde protiidúcim motorovým vozidlám i nemotorovým vozidlám, električkám idúcim v oboch smeroch a chodcom prechádzajúcim cez vozovku. Zvlášť apelujeme na mladých vodičov, ktorí ešte nemajú dostatok skúsenosti, aby jazdili
opatrne.

Marián Hruška, Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023