Na operačné stredisko OR HaZZ v Senici bol v stredu (4. júla) o 00:48 hod. nahlásený požiar opustenej budovy v obci Cerová (okres Senica).

Na miesto udalosti boli vyslaní 3 príslušníci z hasičskej stanice v Senici . Počas jazdy k miestu udalosti si veliteľ zásahu vyžiadal ďalšie sily a prostriedky, z tohto dôvodu bola na miesto udalosti vyslaná ďalšia technika s 1 príslušníkom z hasičskej stanice v Senici a boli povolaní aj členovia Obecného hasičského zboru Cerová.

Po príjazde hasičskej jednotky sa na miesto udalosti nachádzala miestna jednotka, ktorá vykonávala hasiace práce na budove. Následným prieskumom bolo zistené, že požiar sa rozšíril na strechu tejto neobývanej hospodárskej budovy. Veliteľ zásahu z tohto dôvodu nariadil nasadiť ďalší „C“ prúd na likvidáciu požiaru strechy, ktorá sa vykonávala pomocou prenosného rebríka.

Hospodárska budova bola vo výstavbe, bez vstupných dverí a bez pripojenia elektrickej energie a v jej objekte sa nenachádzali žiadne osoby. V tejto budove sa nachádzal starý nábytok a textílie, pod prístreškom bol taktiež starý nábytok a nepotrebné veci z rodinného domu.

Počas celej lokalizácie a následnej likvidácie bol zasiahnutý objekt a jeho okolie monitorované termovíznou kamerou a zistené ohniská požiaru boli postupne uhasené. Po úplnej likvidácii požiaru o 02:27 hod. bolo miesto udalosti odovzdané majiteľovi objektu, ktorý sa nachádzal počas celého priebehu zásahu priamo na mieste.

Po zdokumentovaní udalosti, zbalení vecných prostriedkov a doplnení vody z miestneho hydrantu sa hasičská jednotka o 03:00 hod. vrátila na základňu. Následkom požiaru vznikla majiteľovi objektu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 2.000,- €. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Marián Hruška


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Lakovanie a Pieskovanie