V Michalovciach sa medzi aktuálne tretím mužstvom a lídrom tabuľky prvej ligy hral vynikajúci hokej extraligovej úrovne, no žiaľ so šťastnejšou koncovkou pre hostí.

HK Dukla Michalovce – HC Dukla Senica 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Góly: 46. Drotár (Šechný, Žemba), 54. Linet (Vorobel, Zorvan) – 21. Vaškovič (Hreus, Kocák), 25. Salajka (Kocák, Vaškovič), 49. Lantoš (Škápik, Vaškovič)
Počet divákov: 2057

Komentár k zápasu / autor: Peter Brendza, HK Dukla Michalovce
Skoro plné tribúny videli v prvej tretine rýchly hokej, kde sa útoky prelievali z jednej strany na druhú a obidva tímy sa snažili o otvorenie skóre. To sa mohlo hosťom podariť už v 22. sekunde, lenže hlavný rozhodca M. Novák im pri signalizovanom vylúčení gól neuznal pre postavenie hráča v bránkovisku. Vylúčenie Hrubého mohol následne potrestať Ivičič, jeho strelu z medzi kruhom ale Okoličány hryl. V 4. minúte mohol najskôr skórovať Hreus a hneď z následného brejku Žemba tvrdou strelou prevetral Peksove betóny. Aj potom sa hral výborný hokej, v ktorom boli trošku lepším tímom hostia. Tých mohli poslať do vedenia najskôr Škápik a potom aj Cibulka, ani jeden z nich však na Okoličányho nevyzrel. Michalovský golman sa vyznamenal aj v 10. minúte počas presilovky hostí, keď zlikvidoval ďalšiu šancu agilného Cibulku. Až potom sa dostala k slovu domáca Dukla. V 15. minúte mal gól na hokejke Vorobel, ktorý však v čistej šanci prestrelil bránu hostí. V závere sa hosťujúci golman Peksa zapotil pri Fajčákovej strele, ktorú betónom vyrazil do bezpečia.

Druhú tretinu výrazne ovplyvnil úvodný gól hostí, ktorý prišiel už v 57. sekunde. Vaškovič si nakorčuľoval pred domácu bránu a po prihrávke skúseného Hreusa otvoril skóre – 0:1. To však nebolo v úvode druhej časti zo strany hostí všetko. V 24. minúte putoval na trestnú lavicu domáci Drotár a Salajka jeho vylúčenie potrestal druhým gólom (0:2). Hostia mali ideálnu príležitosť skórovať aj po tretíkrát, keď mali k dispozícii viac ako minútovú presilovku o dvoch hráčov, ktorú ale nevyužili. Dva góly aj ubránená presilovka však vzali sily domácim hokejistom, ktorí sa následne celú druhú časť nevedeli dostať do tempa. Z tlaku hostí však mohli vyťažiť, keď Macejkova dorážka Žembovej strely skončila na žrďke senickej brány.

Od úvodu tretej tretiny domáca Dukla vrhla všetky sily do útoku a v 46. minúte prišla zaslúžená odmena. Šechný krásne uvoľnil Drotára a jeho strela na prednú žrďku skončila v sieti hostí. Kontaktný gól dal Michalovčanom krídla, no paradoxne z gólu sa tešili hostia. Tí totiž v 48. minúte Lantošom využili presilovú hru a opäť sa dostali do dvojgólového vedenia (1:3). Michalovčania sa aj tak nevzdávali. V 54. minúte Vorobel nahadzoval puk pred bránu a Linet trafil puk vo vzduchu naozaj ideálne (2:3). Záver priniesol očakávaný tlak domácich, ktorí ale z viacerých skrumáži vyrovnanie nevyťažili. Najbližšie k nemu mal počas power – play Drotár, jeho strela ale tesne minula senickú svätyňu. Záver ešte okorenila šarvátka, do ktorej sa zapojili skoro všetci hráči na ľade. Na výsledku sa ale nič nezmenilo a hostia si tak z Michaloviec ako druhý tím odviezli všetky tri body. Treba pripomenúť, že zaslúžene, keďže boli dve tretiny lepším tímom.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Peter Mihaľo, HK Dukla Michalovce: K zápasu by som povedal asi toľko, že v podstate sme asi polovicu zápasu nehrali dobrý hokej, zle sme korčuľovali. Naopak Senica dobre korčuľovala, mala dobré príležitosti, nám však dobre zachytal v prvej polovici brankár Okoličány. Od druhej polovice zápasu a hlavne od tretej tretiny sme boli jednoznačne lepším mužstvom. Dali sme kontaktné góly, ale napriek veľkému tlaku sa nám nepodarilo vyrovnať, čo si myslím, že sme si zaslúžili za svoju bojovnú hru do konca zápasu. Boli tam aj nejaké šarvátky. Hosťujúcemu mužstvu výborne zachytal brankár a myslím, že aj vďaka nemu si hostia odvážajú od nás tri body. My sme sklamaní, že sme nezískali ani bod.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Do zápasu sme šli s tým, že budeme prehusťovať stredné pásmo a vyrážať do rýchlych protiútokov, čo sa nám aj dve tretiny darilo. Myslím si, že dve tretiny sme boli jednoznačne lepším tímom. Prvá tretina skončila 0:0, mali sme tam vyložené šance, minimálne tri-štyri, po ktorých sme mali dať góly, ale nepodarilo sa. V druhej tretine sa nám podarilo konečne prelomiť streleckú smolu, dali sme dva góly. Dve tretiny sme teda boli určite lepším tímom. V tretej tretine sme dostali okolo siedmej minúty gól a domáci sa dostali do zápasu, narástli im krídla a boli nepríjemní. Znovu sme dali gól na 3:1, ale v oslabení sme inkasovali na 3:2. Záver bol troška hektický, ale aj to k tomu patrí. Zápas mal vysokú úroveň, výbornú atmosféru, výbornú návštevu, tak to má byť na prvoligových štadiónoch. Som rád, že sme vyhrali a chcem poďakovať všetkým hráčom, najmä tým, ktorí nastúpili so sebazaprením, ako Peťo Kocák, Vlado Lantoš a Marek Peksa. Celé mužstvo odviedlo výborný výkon a som rád, že sme získali tri body.

Výsledky 25. kola
HK Dukla Michalovce – HC Dukla Senica 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
HC Prešov 07 – MHk 32 Liptovský Mikuláš 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves – HK 95 Považská Bystrica 7:0 (4:0, 1:0, 2:0)
HC 07 Detva – Bemaco HC 46 Bardejov 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
HK Gladiators Trnava – MšHK Prievidza 4:3 pp (0:1, 0:0, 3:2 – 1:0)
HC Topoľčany – HK Trebišov 5:2 (0:0, 4:0, 1:2)

Program 26. kola
04.12.2012 – 17:00 MHk 32. L. Mikuláš a.s. – HK Trebišov
04.12.2012 – 18:00 HC Dukla Senica – HC TOPOĽČANY
04.12.2012 – 17:00 MšHK Prievidza – HK Dukla Michalovce
04.12.2012 – 17:30 Bemaco HC 46 Bardejov – HK Gladiators Trnava
04.12.2012 – 18:00 HK 95 Pov. Bystrica – HC 07 DETVA
04.12.2012 – 17:00 HC PREŠOV 07 s.r.o. – HK Spiš.N.Ves


.

BM: Festival Záhrad