Domáci Spišiaci nastúpili po dlhšom čase s kompletnými formáciami, je treba však hneď dodať, že nastúpilo desať juniorov, ktorí však najmä v prvej tretine boli viac ako vyrovnaným súperom Záhorákom.

HK Spišská Nová Ves – HC Dukla Senica 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Góly: 27. Penák (Beťko, Salajka), 36. Hreus (Mikolášek, Rajčák), 48. Lantoš (Hreus)
Počet divákov: 189

Komentár k zápasu / autor: Róbert Ludányi, HK Spišská Nová Ves
Domáci Spišiaci nastúpili po dlhšom čase s kompletnými formáciami, je treba však hneď dodať, že nastúpilo desať juniorov, ktorí však najmä v prvej tretine boli viac ako vyrovnaným súperom Záhorákom. Pozorne bránili a nevynechali ani jednu možnosť zaútočiť. Dokázali aj prečísliť obranu hostí a pri troche šťastia a viacej skúseností mohli po prvej tretine aj vyhrávať. V druhej časti sa už prejavila skúsenosť senických hráčov, ktorí postupne preberali iniciatívu na svoje hokejky. Boli to predsa len hostia, ktorí v 27. min otvorili skóre zápasu, keď Penákovi sa podarilo zasunúť puk pod Kotvanove chrániče. Domácim sa naskytla presilovka o dvoch hráčov, avšak po 34 sekundách bránili nedovolene v hre a bolo po veľkej výhode. Naopak, hostia v krátkej presile o jedného hráča strelili Hreusom druhý gól. V záverečnej tretine hostia pozorne bránili, napriek tomu sa domácim podarilo niekoľkokrát ohroziť Peksu v bráne hostí. V 48. min Lantoš zvýšiíl na 0:3 a o osude zápasu bolo vlastne rozhodnuté. Záverom snáď treba povedať, že mladíci ukázali, že o budúcnosť hokeja na Spiši je postarané, čo môžu dokázať už v nedelu v prvom kole play-off proti Prešovu. Víťazstvo Senice je zaslúžené.

onlajny.eu

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Vladimír Klinga, HK Spišská Nová Ves: V prvom rade musím pogratulovať súperovi nielen k dnešnej výhre, ale aj k celkovému víťazstvu v základnej časti. Keď hodnotím celú základnú časť, Senica bola určite najkomplexnejšia, najhokejovejšia vo všetkých smeroch a gratulujem im aj k dnešnému víťazstvu. My sa dnes naozaj nemáme za čo hanbiť. Odohrali sme parádny zápas, len bez gólov sa ťažko vyhráva. Dnes rozhodla skúsenosť, pre nás to bol dosť krutý výsledok. Hrá sa ale na góly, my sme nedali. Veríme ale, že sme získali ďalšie skúsenosti do zápasov play off a veríme taktiež, že Prešov aspoň trošku potrápime. My nemáme čo stratiť, to môže byť naša výhoda. Či je to Bardejov, Prešov, Michalovce, či Senica, všetky mužstvá sú vyrovnané, play off je nová súťaž a ide sa od 0:0. Ani my nepredáme svoju kožu lacno, ale jasným favoritom je v našom súboji samozrejme Prešov. Ako som povedal, je to aj naša výhoda.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Dnes sme cestovali do Spišskej Novej Vsi s cieľom potvrdiť pozíciu lídra a to sa nám aj podarilo. Celý zápas sme odohrali na štyri lajny, aby sme si vyskúšali rôzne varianty. Myslím, že sme boli celý zápas lepším mužstvom, mali sme viac gólových šancí ako domáci. Potrebujeme sa teraz dobre pripraviť na play off. Treba poďakovať chlapcom za základnú časť, ktorú sme vyhrali. Musíme to teraz potvrdiť. Začína nová súťaž, na ktorú sa dobre pripravíme a týmto pozývame fanúšikov na prvý zápas play off, ktorý nás čaká v nedeľu s Detvou.

Výsledky 44. kola
MHK 32 Liptovský Mikuláš – HK Dukla Michalovce 6:5 pp (1:2, 2:3, 2:2)
HK Gladiators Trnava – HC Topoľčany 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
HK Spišská Nová Ves – HC Dukla Senica 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC 07 Prešov – MšHK Prievidza 4:1 (0:1, 3:0, 1:0)
HC 07 Detva – HK Trebišov 5:7 (1:1, 2:4, 2:2)
HK 95 Považská Bystrica – HC 46 Bardejov 3:6 (0:4, 2:0, 1:2)

Program 1. kola PLAY OFF – štvrťfinále 10.02.2013
HC Dukla Senica (1) – HC 07 DETVA (8)
HC 46 Bardejov (2) – HC TOPOĽČANY (7)
HK Dukla Michalovce (3) – MHk 32 L. Mikuláš (6)
HK Spiš.N.Ves (4) – HC PREŠOV 07 s.r.o. (5)


.
Toto je čítané

Muzikál Rebelové v Zohore

Tento rok sa členovia DS Šáchor rozhodli uskutočniť nový projekt a doplniť…

BM: Ustekana sobota