Do druhého zápasu štvrťfinálovej série vstúpili lepšie hosťujúci hráči, už na začiatku tretiny domáci brankár Peksa čelil niekoľkým strelám.

HC Dukla Senica – HC 07 Detva 2:3 sn (0:1, 2:1, 0:0)
Góly: 22. Hreus (Penák, Šedivý), 30. Salajka (Hreus) – 7. Trochta (Neumann, Mahdalík), 21. Hegyi (Hataš), Fekiač (rozh. sam. nájazd)
Počet divákov: 1120

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
Domáci si tlak nedokázali vypracovať ani v presilovke po vylúčení Fekiača, hostia dobre bránili a nedovolili Seničanom usadiť sa na dlhšie v pásme. Detva však svoju presilovku po vylúčení Ivičiča využiť dokázala. V 7. minúte sa po zmätkoch pred bránkou puk dostal k Trochtovi a ten zakončil do odkrytej bránky. Hostia mali počas celej tretiny prevahu, domáci nedokázali vyrovnať po strelách Mikušoviča, Hreusa ani Lantoša, na opačnej strane nedokázali pridať ďalší gól Mačkovič ani Hegyi, preto sa do prestávky už skóre nemenilo.

Druhá tretina začala opäť presilovkou hostí po vylúčení Mikušoviča, a opäť ju hostia dokázali využiť zásluhou Hegyiho a odskočili tak Seničanom na rozdiel 2 gólov. Vedenie im však dlho nevydržalo, o necelú minútu kontaktný gól svojho tímu strelil Hreus po prihrávke od Penáka. V tejto tretine sa zvýšilo tempo hry, domáci po druhom inkasovanom góle zvýšili obrátky a vytvorili si tlak, ktorý dokázal v 30. minúte využiť Salajka, keď tvrdou strelou od modrej prepálil Škrečka a vyrovnal na 2:2. Vedenie na stranu Seničanov mohol priniesť Šedivý v presilovke, ale trafil iba hornú žŕdku súperovej bránky. Do konca tretiny sa hral rýchly hokej so šancami na oboch stranách, ale ďalší gól už do prestávky neprišiel.

Tretia tretina začala opäť v nerovnovážnom stave, keď hostia dohrávali presilovku 4 na 3 z konca druhej časti hry. V tretej tretine sa hral vyrovnaný hokej, ale bez veľkých gólových príležitostí. Oba tímy hrali skôr opatrnejšie, snažili sa neurobiť chybu, ktorú by mohol súper potrestať a streliť vedúci gól. Na konci tretej tretiny sa Seničania museli opäť brániť iba v trojici, keďže boli vylúčení Penák aj Čunderlík. Hostia však do konca riadneho hracieho času gól nestrelili, preto za vyrovnaného stavu 2:2 prišlo na rad predĺženie.

Začiatok predĺženia bol pre domácich veľmi ťažký, pretože mali vylúčených dvoch hráčov, ale dokázali sa ubrániť aj s prispením brankára Peksu, ktorý zlikvidoval niekoľko šancí. Do konca predĺženia takisto gól nepadol, preto zápas dospel až do samostatných nájazdov, v ktorom o víťazstve hostí rozhodol Fekiač a séria sa tak za vyrovnaného stavu 1:1 sťahuje do Detvy.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Zápas sme začali veľmi zle, staticky, chýbal nám pohyb. Súper sa dostali do jednogólového vedenia. Troška sme znervózneli a na konci prvej tretiny sme spravili zbytočný faul. Hneď v úvode druhej tretiny sme dostali druhý gól. Napriek tomu sme sa skonsolidovali a dotiahli sme to na 2:2. Myslím, že tretiu tretinu sme boli lepším tímom. V predĺžení sme hrali oslabenie päť na tri, ubránili sme ho však. Potom sme mali my presilovku štyri na tri, ale bohužiaľ, zahrali sme ju veľmi zle. V samostatných nájazdoch to bolo len o šťastí. Z troch nájazdoch sme nepremenili ani jeden, tak sme nemohli vyhrať.

Marián Horváth, HC 07 Detva: Myslím si, že sme dnes začali omnoho lepšie zápas ako včera. Podarilo sa nám dať úvodný gól. Dva góly sme dali z presiloviek a domácich sme držal na dištanc.
Kontrolovali sme hru a viedli sme 2:0. Domácich sme postavili na koňa vlastnou hlúposťou, kedy štyria hráči odišli striedať v situácii, kedy nemali. V prečíslení tri na jedna sa to inak nemohlo skončiť inak ako gólom. Od tohto momentu boli domáci lepší. Každou sekundou sme strácali viac pôdu pod nohami. Výsledkom tlaku bol vyrovnávajúci gól a bola len otázka času, či padne ďalší gól. V týchto momentoch zatiahol oponu náš brankár, ktorý nás podržal. Zápas sme tak dotiahli do predĺženia. V ňom sme trestuhodne zahodili presilovku piatich proti trom. Nedali sme gól, ani domáci nevyužili svoju presilovú hru. V trestných strieľaniach sme boli lepší, dali sme gól. Vyhrali sme jeden zápas, myslím si, že parádny. Boli tam emócie na ľade, na striedačkách, v hľadisku, tak ako to má byť. Chcem pochváliť domácich divákov, ktorí stáli aj za nepriaznivého stavu pri svojich hráčoch.

Povedal po zápase
Pavol Krutý, športový manažér HC Dukla Senica: Dnes to bol klasický Play Off zápas. Nastúpili sme trošku profesorsky a Detva bola naopak pripravená, sústredená. Po druhom góle z nás ta deka spadla a začali sme hrať, lebo sme nemali už čo stratiť. Škoda, že sa nám zápas nepodarilo zlomiť v závere predĺženia. Ideme teraz do Detvy a chceme vyhrať najbližší zápas. Séria je otvorená.

Výsledky štvrťfinále PLAY OFF
HC Dukla Senica – HC 07 Detva 2:3 sn (0:1, 2:1, 0:0) – stav série: 1:1
HC 46 Bardejov – HC Topoľčany 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) – stav série: 2:0
HK Dukla Michalovce – MHk 32 Liptovský Mikuláš 5:4 sn (3:1, 1:2, 0:1) – stav série: 1:1
HK Spišská Nová Ves – HC Prešov 07 4:2 (3:1, 1:1, 0:0) – stav série: 2:0


.
Toto je čítané

Medzi Stupavou a Lozornom zrazilo auto tancujúceho chodca

Medzi Stupavou a Lozornom došlo v stredu (24. 4.) večer k zrážke…

BM: Ustekana sobota