Hoci štát do výstavby vlastnej vakcinárne v Malackách investoval milióny, očkovacie látky chce dovážať zo zahraničia. Správu dnes priniesli Hospodárske noviny.

zavod-malacky-pandemicka-chripka

Dali na ňu milióny eur a tie teraz zrejme skončia v „lufte“. K takémuto osudu má nakročené známa malacká továreň na výrobu vakcíny proti pandemickej chrípke. Presne tieto očkovacie látky by totiž podľa návrhu ministerky zdravotníctva Zuzany Zvolenskej malo Slovensko nakupovať spolu s ostatnými európskymi krajinami. A tým stráca vakcináreň v Malackách opodstatnenie.

Štátny rozpočet a Správa štátnych hmotných rezerv však doteraz už do výstavby továrne investovali zhruba 19,7 milióna eur. Z toho 8,5 milióna išlo len na stroje. Čo teraz s týmto majetkom bude, nevedia kompetentní jednoznačne povedať. „Budeme vynakladať maximálne možné úsilie, aby ďalšie využitie pavilónu v Malackách. Viac sa dočítate na stránkach Hospodárskych novín alebo na webe www.hnonline.sk.

11.9. 2013 sme na Záhorí.sk uverejnili správu
Žiadna farmaceutická spoločnosť podľa ministerstva zdravotníctva neprejavila záujem vyrábať pandemickú vakcínu v Malackách. Výstavbu továrne na pandemické vakcíny v Malackách vlani zastavili.


.