Len nedávno spustený senický internetový magazín 90501.sk, ktorý od začiatku marca Seničanom prináša originálny pohľad na život v meste a okolí, v týchto dňoch vyhlásil anketu Päť viet. V nej vyzýva Seničanov, aby pomocou piatich viet opísali svoje obľúbené miesto v meste a dôvod, prečo ho majú radi. Odpovede sa stanú podkladom pre výtvarný happening v ďalšej fáze.

„Každý z nás má v meste viac či menej obľúbené miesta. Niektoré považujeme dokonca za tie, ktoré patria medzi naše naj, po niektorých je nám smutno, lebo ich v dôsledku dejinného vývoja vzal čert. Miesta, ktoré máme radi, sa ale len tak nestrácajú, niektoré ešte stále existujú, na niektoré si aspoň pamätáme. My chceme, aby ste nám o nich napísali,“ píšu redaktori magazínu na svojom webe. Do ankety sa môžu zapojiť všetci tí, ktorí sa cítia duchom Seničania. Stačí, ak pošlú svojich Päť viet o mieste, ktoré majú radi, na e-mail 5viet@90501.sk. Texty ankety budú postupne uverejňované na internete a časom budú prevedené do výtvarnej podoby.

Redaktori senického kultúrno-publicistického magazínu 90501.sk už v minulosti zaujali podobnou anketou: ešte ako autori portálu Seničan.sk napríklad vyhlásili ironickú súťaž o najkrajšiu polyfunkčnú novostavbu v meste. Víťazom sa vtedy stali Seničanom známe Kravíny. Pred pár týždňami zasa v spolupráci s mladými grafikmi vydal sériu vlastných promo plagátov. Magazín sa však venuje najmä kultúre v meste, pravidelne podporuje rôzne kultúrne podujatia
a publikuje reportáže a fotoreporty z koncertov či divadelných inscenácií. Vydáva tiež seriál recenzií o senických krčmách, vlastný kreslený strip, seriál Deň dedinčana a ďalšie pôvodné texty o meste a okolí. Funguje pritom nezávisle, na nekomerčnej báze a z iniciatívy skupiny mladých ľudí zo Senice.

Dušan Mikušovič, šéfredaktor 90501.sk


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota