V dôsledku prudkých prívalových dažďov zasahovali príslušníci HaZZ Trnavského kraja na Záhorí od pondelka pri nasledovných udalostiach.

Pondelok 24.5. 2010
Traja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Senici s technikou o 18:29 hod. vykonali čerpanie vody v obci Častkov v okr. Senica. Po prívalovom daždi v uvedenej obci bola zaplavená jedna pivnica a tri studne rodinných domov.

V obci Mokrý háj v okr. Skalica prudký dážď zatopil pivničné priestory a garáž dvoch rodinných domov. V jednej garáži sa nachádzalo zaplavené osobné motorové vozidlo Škoda Octávia. Na mieste o 17:24 hod. zasahovali dvaja príslušníci HaZZ s technikou z hasičskej stanice v Holíči.

Prudký prívalový dážď v obci Koválovec, okr. Skalica, prudko zodvihol hladinu potoka Koválovec a zaplavil 9 rodinných domov, z toho bolo 9 pivníc a pri dvoch domoch obytné miestnosti a jedno osobné auto. Na miesto udalosti boli o 22:31 hod. vyslaní traja príslušníci z hasičskej stanice v Holíči s technikou vykonali odčerpanie vody z postihnutých miest.

Utorok 25.5. 2010
Príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Holíči s technikou v ranných hodinách vykonali štyri výjazdy k čerpaniu vody zo zatopených pivníc rodinných domov a jeden krát k spadnutému stromu na vrátnicu v meste Holíč v okrese Skalica.

O 21.03 hod. zasahovali príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Senici zasahovala pri odstránení spadnutého stromu cez cestu v k. ú. obce Podbranč v smere na Myjavu.

Streda 26.5. 2010
Voda z prívalových dažďov po búrkovej činnosti a spodné vody zaplavili pivnice v rodinných domoch na viacerých uliciach v obci Brodské. Odčerpávanie vody vykonali dvaja príslušníci HaZZ s technikou.

Čerpanie vody po prívalových dažďoch zo zatopených pivničných priestorov rodinného domu v obci Kátov vykonali dvaja príslušníci HaZZ s technikou.

Čerpanie vody po prívalových dažďoch zo zatopených pivničných priestorov rodinného domu na Schiffelovej ulici v Holíči vykonali dvaja príslušníci HaZZ s technikou.


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota