V rámci tohtoročného dňa detí vykonali dobrovoľní hasiči z obce Moravský Svätý Ján ukážku hasičskej techniky v materskej škôlke a zúčastnili sa taktiež dňa detí na ihrisku TJ Slavoj.

V pondelok 24.5. navštívili hasiči obce MSJ deti v našej materskej škôlke. V rámci ukážky hasičskej techniky predviedli cvičný zásah, a následne umožnili deťom vyskúšať si hasenie vysokým tlakom a džberovou striekačkou . Deti si taktiež vyskúšali hasičské prilby. Na záver tohto milého stretnutia sa predávali darčeky. Naši hasiči dostali ako dar krásny obrázok hasičského auta, za ktorý deťom veľmi ďakujú.

V rámci osláv dňa detí sme sa zúčastnili aj dňa detí na ihrisku TJ Slavoj tu bolo pre deti taktiež pripravené hasičské auto a súťažne si deti vyskúšali striekanie na elektronický terč.

Pre deti vo veku 5 – 15 rokov organizujeme pravidelné stretnutia na hasičskej zbrojnici každú stredu o 16:30.

Náplň: Dieťa získa základné vedomosti z oblasti požiarnej ochrany. V rámci tréningov sa bude pripravovať na rôzne disciplíny (štafeta 8×50, útok CTIF, Požiarny útok z vodou, Prebor jednotlivca, Pretek hasičských dvojíc, hod granátom, a iné). V prípade nepriaznivého počasia je pre deti pripravený náhradný program vo forme rôznych stolných hier (minigulečník, stolný tenis, stolný futbal, karty, videá z iných súťaží )

Počas roka absolvuje 5 súťaží v hasičskom športe a to aj v našej obci.

Ak Vás alebo Vaše dieťa Zaujala naša činnosť priveďte ho medzi nás, privítame radi každého.

Hľadáme členky do dievčenského družstva vo veku od 14 -35 rokov, nielen z Mor. Sv. Jána ale aj z okolitých obcí. V prípade záujmu Vám budú poskytnuté ďalšie informácie na tel.č. 0908 607 011.

Ján Rusňák


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024