Žiaci TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján z okresu do druhej ligy. Aj keď cesta za takýmto úspechom bola náročná a trvala niekoľko rokov. Asi pred šiestimi rokmi sa výbor TJ SLAVOJ rozhodol investovať do mládeže nielen financie ale aj čas a nadšenci tohto celosvetovo najznámejšieho športu sa začali venovať chlapcom a viedli ich k tomu aby hrali futbal.

Zo začiatku to boli samozrejme vysoké prehry, ktoré si už dnes radšej nepamätáme ale čoskoro sa dostavili prvé víťazstvá. A chlapci, ktorí dnes už hrajú v dorasteneckých súťažiach začali posúvať Jánsky futbal vyššie. Postup z okresu do kraju, kde sa ani dlho neohriali a už súťažili v 3 lige bol rýchly. Boli to úspechy, ktoré nikto nepredpokladal ba naopak do tretej ligy sa vstupovalo opatrne a s obavami. Dnes už vieme, že tieto neboli na mieste a tento ročník nás o tom definitívne presvedčil. V 3. lige stred ZsFZ sme pôsobili tri sezóny.

Sezóna 2009/2010 začala trochu zvláštne, nakoľko sa aj kluby z veľkých miest museli popasovať s problémom hráčskych kádrov. Tento fenomén vznikol a trvá z titulu ústupu záujmu o futbal najmä u detí, kde dnešná mládež preferuje radšej počítačové hry a pod. Na druhej strane nás teší, že práve u nás v Moravskom Svätom Jáne sa futbalu darí a tromfli sme v úspechu mestá ako je Dunajská Streda, Trnava, Sereď, Holíč či Bilancovanie úspechov tejto sezóny.

Z celkovo 18-tich majstrovských stretnutí sme v jesennej časti absolvovali len tri domáce stretnutia a tak sme cestovali a zbierali body vonku. Až na dve prehry, v Skalici 2-0 a v Šamoríne 3-1 sme bodovali všade. Zimovali sme na druhom mieste a príprava pred jarnou časťou v družobnom klube FC Pálava Mikulov, našim chlapcom prospela natoľko, že v jarnej časti sme nestratili ani bod a tak s odskokom piatich bodov od dovtedy najlepšieho mužstva Serede sme celú súťaž vyhrali. Skvelé výkony brankára, útočníkov a vôbec celého mužstva nás priviedli k týmto výsledkom. Celkový počet získaných bodov 48 z 54, skóre 80:13, priemer strelených gólov na zápas 4,44 gólu k inkasovaným 0,72 gólu na zápas. Boli sme v sezóne mužstvom, ktoré nielen dalo najviac gólov a dostalo najmenej ale súčasne sme boli najmenej trestaný žltými a červenými kartami, a preto sme boli aj najslušnejším mužstvom v lige. Podobné úspechy počas celej sezóny dosahovali aj mladší žiaci , ktorí sa umiestnili na peknom treťom mieste a nebyť veľkej maródky v závere súťaže bolo by naše umiestnenie určite lepšie ,čo je veľká perspektíva do budúcnosti v druhej lige do ktorej sa chlapci prebojovali. Kuriozitou je, že s najmenším brankárom v súťaži sme obdržali najmenej gólov.

Našich chlapcov nectila v tretej lige iba kvalitná hra a veľká bojovnosť , ale aj slušné vystupovanie na ihrisku i mimo neho, za čo sme si na ihriskách súpera vyslúžili uznanie a pochvalu.

TJ SLAVOJ Moravský Svätý Ján úspešne reprezentovali:
Starší žiaci:
Oliver Žilka, Jakub Siváček, Alexander Hajdin /kapitán mužstva jesennej časti/, Patrik Sekera, Dominik Chvátal, Adam Šimonovič, Martin Kadlíček, Daniel Bordiga, Juraj Chvátal, Dominik Sekulský, Patrik Fodor, Simon Buček, Dominik Bolf, Matej Palkovič, Ondrej Nemec /kapitán mužstva jarnej časti/, Roman Lenghart, Juraj Sirka.
Tréneri: Peter Kadlíček, Martin Procházka.

Mladší žiaci:
Matej Hrica, Samuel Džogáň, Dušan Baďura, Andrej Kafka, Dominik Džurný, Matúš Kovács, Lukáš Kadlíček, Adam Palkovič, Jozef Šimek, Adam Velický, Patrik Kovár, David Vavřík, Marek Benkovič /kapitán mužstva /, David Mattok, Tomáš Valúšek.
Tréneri: Robert Benkovič, Alexander Hajdin.

Manažér mužstva Bordiga Michal.

Ďakujeme chlapcom za reprezentovanie, trénerom, rodičom, riaditeľom škôl Sekule, Kúty, Závod, fanúšikom, sponzorom, výboru TJ SLAVOJ a hlavne prezidentovi klubu Peťovi
Mračnovi za podporu, ktorú nám vynaložili a prajeme chlapcom v najvyššej súťaži ZsFZ, čo je druhá liga, veľa úspechov a hlavne veľa gólov.

Robert Benkovič


.

BM: Ustekana sobota