Udalosti z posledných mesiacov ukázali, že občanom mesta nie je dianie v našom meste vôbec ľahostajné. S priateľmi sme si všimli, že viacerí ľudia začínajú diskutovať o tom, či a akým spôsobom sa občan dostáva k hodnoverným informáciám. A nadobudli sme tiež pocit, že sa o citlivých otázkach prestáva verejne hovoriť. Myslíme si, že Malacky sa môžu stať moderným, pekným a rýchlo sa rozvíjajúcim mestom len vtedy, ak bude dobre fungovať spolupráca verejnej samosprávy, skúsených odborníkov a dobre informovanej verejnosti.

Preto sme sa rozhodli pripraviť celomestský prieskum názorov občanov nášho mesta. Jeho výsledky budeme prezentovať na webovej stránke www.vasiludia.sk, kde vytvoríme priestor na diskusiu, ktorá by mala viesť k návrhom na riešenie problémov vyplývajúcich z dotazníka. Naším cieľom je, aby sa diskusia viedla vecným spôsobom. Predpokladáme, že do tohto projektu sa nám podarí zapojiť viacero odborníkov z rôznych oblastí života, ktorým tiež nie je ľahostajný osud nášho mesta a pomôžu svojimi vedomosťami či skúsenosťami k zlepšeniu kvality života v Malackách.

Prieskum sa realizuje prostredníctvom tlačených dotazníkov a elektronického dotazníka. Distribúcia dotazníkov do schránok bude realizovaná od 25. júna 2010 do 30. júna 2010. Distribúcia a zber tlačených dotazníkov je z technických príčin zatiaľ možný len v 2., 3., 4. a 5. obvode mesta. Elektronický dotazník však môžu vyplniť obyvatelia celého mesta.

Vyplnený dotazník môžu občania odovzdať do 17. júla 2010 v zberných miestach, ktoré sú vytvorené predovšetkým v širšom centre meste. V papiernictve ŠKOPEK – Námestie SNP, akvaristike AVES – Štúrova, drogérii TETA drogerie – Záhorácka (vedľa Tatry), kvetinárstve KVETY – pri vchode do Billy, predajni O2 – hlavná križovatka, pizzerii RED GARDEN – Hviezdoslavova, papiernictve Office1 – Malé námestie, potravinách TRIO – 1.mája, kníhkupectve PRÁNA – Kukučínova, potravinách CBA – Domky, kvetinárstve AFRODITA – Radlinského, fotoslužbe W FOTO – Záhorácka (oproti AFK).

Vzhľadom na rozsah prieskumu je obdobie mesiacov júl až august 2010 vyhradené pre spracovanie výsledkov prieskumu, ktoré budú zverejnené v septembri 2010. Všetky informácie o projekte budú priebežné dopĺňané na internetovej stránke www.vasiludia.sk.

Ak sa Vám táto myšlienka páči, budeme radi, ak navštívite internetovú stránku www.vasiludia.sk, kde sa dozviete viac informácií o tomto projekte. Na stránke môžete aj priamo vyplniť internetový dotazník. Budeme radi, ak poviete o tomto projekte aj svojim kolegom, známym či priateľom.

Milan Ondrovič, uverejnené na partnerskej stránke  Malackepohlady.sk


.
Toto je čítané

Bezplatné právne poradenstvo bude opäť aj v Malackách

Slovenská advokátska komora pri príležitosti Dňa advokácie pripravuje bezplatné právne poradenstvo pre…

BM: Ustekana sobota