Tohtoročná Rudava 2010 (23.-25.júl / Malé Leváre) nás opäť poteší pestrým a originálnym letným kokteilom v podobe 3 zón – Music Zone, Sport Zone a Pokec Zone.

Zo zákulisia letného festivalu Summerbeach Rudava 2010, ktorý sa uskutoční za necelé 3 týždne v krásnom rekreačnom stredisku Rudava pri Malých Levároch, sme sa dozvedeli zaujímavé informácie. Najužší 36-členný tím organizátorov momentálne čerpá energiu pre poslednú fázu príprav festivalu v piešťanskom Hoteli MAGNÓLIA, ktorý je aj hotelovým partnerom tohtoročného záhoráckeho festivalu. Prebiehajú posledné bezpečnostné a organizačné školenia usporiadateľského tímu, dokončujú sa nevyhnutné administratívne práce. Podľa slov riaditeľa festivalu Daniela Krakovského sa organizátori pripravujú, po posledných dvoch upršaných ročníkoch, aj na vysokú návštevnosť, ktorú zrejme spôsobia očakávané horúčavy, príjemné letné prostredie s prírodným jazerom, skvelá zmes programu s 11 hlavnými produkciami od hudby, športu až po bláznivé divácke súťaže a hlavne výborná cena vstupenky v predpredaji – len 14 EUR. „Nepredpokladáme však, že sa festival vypredá, určite bude možné si kúpiť lístok aj na mieste“ povedal Daniel Krakovský. Kapacita festivalu je stanovená na 11.000 návštevníkov denne, pričom tisíc ľudí tvoria len súťažiaci športovci. Na festivale bude pracovať vyše 480 ľudí v rôznych zložkách (security, usporiadateľská služba, požiarnici, záchranári..), predpokladá sa účasť až 223 dobrovoľníkov, ktorí budú pracovať v 14 festivalových sekciách.

V hudobnej časti sa budete môcť vytancovať pod hlavným Hurricane Main Stage alebo PokecLive Electronic Stage aj s penovou párty, v OXIDE Zion Stage, ktorý sa bude niesť tento rok nielen v rytme ska a reggae, ale aj v štýle drum-and-bass. Na festivale nebude chýbať ani tradičná čajovňa Čarovňa Stage s chillout-ovým koktailom. Piatou hudobnou produkciou bude Hawana Point umiestnený v športovom areáli s piatkovou nočnou latinou párty s DJ Guss a sobotňajšou oldies s Rádiom VIVA! Na festivale bude i Jagermeister Zone. Headlinerom piatkového večera bude energická a najžiadanejšia kapela posledných rokov – PARA, ktorá vás nenechá ani na chvíľu si vydýchnuť! Hviezdou druhého festivalového dňa na hlavnej hudobnej scéne sú jednoznačne českí CHINASKI! Z veľkého množstva dídžejov vyberáme za piatkového headlinera japonca NAOKI UDA, v sobotu švéda ATON i slovákov MISS RODEZ či BOSS.

Športové otvorené turnaje
Súčasťou festivalu budú aj 4 otvorené športové turnaje v plážovom volejbale, plážovom futbale, vodnom póle a stolnom futbale, celkovo s 900 hráčmi. Bláznivé súťaže, workshopy, atrakcie, diskusné fórum mimovládnych organizácii, skákacie chodúle či stand up comedy si môžete dosýta vychutnať v Pokec Zone.

Permanentky v predaji za 14 €
Trojdňové permanentky je možné si stále zakúpiť v predpredaji prostredníctvom siete Eventim.sk za skvelých 14 €! Pre držiteľov preukazu ISIC, ITIC alebo EURO<26 je ešte v ponuke Eventim.sk aj limitovaná edícia 100 ks špeciálných hromadných lístkov „Partička“ pre 5 člennú partiu, kde cena na osobu vychádza len na 11,20 €. Viac informácii nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.rudava.sk. Viac informácii o festivale, športových turnajoch i možnosti stať sa dobrovoľník nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.rudava.sk.

Maskot Samko prináša pikošky zo zákulisia:

  • na festivale bude aj úschovňa, bankomat i nabíjačkareň mobilných telefónov
  • Hurricane Main Stage bude mať dĺžku 25 metrov, hĺbku 14 metrov a výšku 11 metrov (vonkajšie rozmery + P.A. wings)
  • v Kníhkupectve Ľubica v Malackách i na mieste platia pre študentov aj Kultúrne poukazy pri kúpe permanentiek, na mieste sa bude dať kúpiť vstupenka aj poukazmi Sodexo
  • v sobotu o 17,00 v Pokec Zone sa bude súťažiť v prekonaní záhoráckeho rekordu v pľuvaní čerešňovou kôstkou
  • Železničná spoločnosť Slovenska (ZSSK) posilňuje na festival vlakové spojenia a už od štvrtka 22.júla od 14,30 hod. začne premávať bezplatná kyvadlová doprava zo železničnej stanice Veľké Leváre nonstop až do nedele večera
  • 3 týždne pred festivalom sa zaregistrovalo už 160 dobrovoľníkov

.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota