Zobral zálohu za výstavbu domu a domy nepostavil. Cez okno kradol v Kopčanoch. Muž v Holíči z nožíkom v ruke prepadol tri ženy. Mladíci kradli v priemyselných objektoch v Senici.

Zobral zálohu za výstavbu domu a domy nepostavil
Policajný vyšetrovateľ v Skalici obvinil zo zločinu podvodu súkromného podnikateľa, ktorý mal klientom postaviť rodinné domy. V sídle spoločnosti v Holíči uzatvoril ako štatutár s minimálne tromi klientmi zmluvy o výstavbe rodinných domov, pričom sa zaviazal aj vykonať práce v určitých termínoch. Od klientov prijal zálohy, ale firma žiadne práce nevykonala. Klientov tak poškodil o najmenej 124 300,-€. Polícia muža zadržala a vyšetrovateľ spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie. 36 ročnému mužovi z Holíča hrozí päťročné väzenie.

Cez okno kradol v Kopčanoch
Polícia obvinila z porušovania domovej slobody muža, ktorý vošiel cez okno do rodinného domu v Kopčanoch. 1. júla cez obed odtlačil páchateľ plastovú roletu na okne, ktoré bolo otvorené a dostal sa dnu. Z odloženej kabelky ukradol doklady a platobnú kartu, pričom pri čine ho prichytila 73 ročná majiteľka a zlodeja spoznala. Ten sa dal na útek aj s ukradnutými vecami, no po dvadsiatich minútach ich prišiel majiteľke vrátiť. 30 ročnému, v minulosti už trestanému miestnemu mužovi, hrozí dvojročné väzenie. Polícia upozorňuje občanov, že otvorené okná sú lákadlom pre zlodejov, a roleta alebo sieťka na hmyz nie je dostatočným zabezpečením svojho obydlia. Vhodnejšie je vetrať oknami, ku ktorým nie je priamy prístup z ulice.

Muž v Holíči z nožíkom v ruke prepadol tri ženy
Skalickí policajti vypátrali muža, ktorý v Holíči prepadol tri ženy. Koncom júna vo večerných hodinách pristúpil k 25 ročnej žene a slovne na ňu zaútočil. Následne vytiahol z vrecka nožík a vyhrážal sa, že ju ním pichne. Mladá žena duchaprítomne utiekla na miesto s väčšou frekvenciu osôb, čo páchateľa odradilo a odišiel. Podobne sa vyhrážal aj 30 ročnej žene, na ktorú vytiahol žiletku. Našťastie sa aj tej podarilo dostať do bezpečia. Horšie však dopadla tretia obeť páchateľa. 25 ročnej žene sa po slovnom útoku a potom ako zbadala v jeho rukách nôž, podarilo ujsť. Páchateľ ju však dostihol a napriek tomu, že sa bránila, ju nožom bodol do ramena. Mladej žene tak spôsobil ťažké poranenie, z ktorého sa bude liečiť asi dva mesiace. Polícia zakrátko páchateľa vypátrala a vyšetrovateľ obvinil 21 ročného Holíčana z ublíženia na zdraví a nebezpečného vyhrážania. V pondelok (12.7.) ho skalickí policajti eskortovali do Leopoldova do výkonu väzby. Hrozí mu odňatie slobody na 4 až 10 rokov.

Mladíci kradli v priemyselných objektoch v Senici
Senickí policajti vypátrali a obvinili z krádeže spolupáchateľstvom šesticu mladíkov vo veku od 14 do 24 rokov. Spoločne, vždy traja alebo štyria, sa v štyroch prípadoch vlámali do priemyselných objektov v Senici. Jednu firmu vykradli dvakrát po sebe. Vzali medené káble a rôzne ručné aj elektrické náradie. Spoločnosti spôsobili škodu vo výške 1309,-€. Z prevádzky učilišťa ukradli tiež náradia, hliníkovú dosku a medené káble v hodnote 350,-€. Ďalšej firme ukradli až 150 m elektrického kábla v hodnote 3 870,-€. Trojici mladistvých páchateľov zo Senice hrozí jednoročné väzenie, ďalším trom zo Senice a Šajdíkových Humeniec, dvojročné.

Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

Cez víkend bude opäť uzatvorený tunel Sitina

Bratislavská polícia pripomína vodičom dopravné obmedzenia v tuneli Sitina, ktorý bude počas…

BM: Ustekana sobota