Múzeum Hohenau pozýva všetkých priateľov dobrej nálady a hudby na letný festival “Sommerfest”, ktorý sa uskutoční už túto sobotu (31.7. 2010) na záhrade múzea.

Sommerfest odštartuje o 16:00 hodine zábava s Maibaummusik, ktorú večer o 20:00 vystrieda spevák Christian Singer s gitarou a všetci sa tak môžu započúvať do hudby bluese, rocku & folku.

Počas akcie smäd uhasí pivo a víno. Na občerstvenie sú pripravené sendviče a koláče s kávou. Grilované špeciality a klobásy prídu na rad o 19:00 hodine a hudbu blues, rock & folk spríjemní pripravený Cocktailbar.

Na vašu návštevu sa tešia všetci pracovníci múzea.

Múzeum v Hohenau
Múzeum v Hohenau bolo založené v roku 1936. Priestory múzeu daroval miestny herec Oskar Sima, ktorý sa v dome, kde sídli múzeum narodil. Oskar Sima bol divadelný a filmový herec. Bol známy ako “kráľ vedlajších úloh” stvárnil ich viac ako 250. Okrem herectva sa venoval vinohradníctvu a chovu koní.
Múzeum ma tri hlavné časti: stála expozícia železničnej dopravy, expozícia miestnej histórie a expozícia venovaná Oskarovi Simovi. Múzeum pravidelne pripravuje krátkodobé výstavy a poskytuje priestor aj regionálnym umelcom na propagáciu svojich diel. Početné výstavy sú realizované v spolupráci so slovenskými partnerským Záhorským múzeom v Skalici.

Viac info o múzeu: www.museumhohenau.at


.

BM: Ustekana sobota