Aj keď sa podujatie s názvom I. DRAGON BOAT na Kunovkej priehrade konalo po prvý krát, nepochybne sa dá povedať, že to bola naozaj vydarená akcia. Lákadiel bolo viac než dosť, a tak sa na priehrade zišli stovky, možno aj tisíce ľudí.

Či už to boli závody dračích lodí, či vystúpenia Alana Mikušeka a Peťa Cmoríka, alebo úžasný synchronizovaný ohňostroj nad hladinou priehrady, či atrakcie pre deti, ktoré prilákali na Kunov tisíce ľudí.

Odvahu nasadnúť do 1,16 m širokej lodi našlo 12 posádok. Súťažiaci boli na priehrade od raných hodín. Pred začatím závodov sa museli zoznámiť s technikou pádlovania. Niektorí dokonca držali pádlo v ruke po prvý krát. Počas tréningových jázd sa tímy učili zosúladiť, čo bolo jedinou zárukou úspechu v preteku.

Či už prišli jednotlivé posádky s cieľom zvíťaziť, či utužiť pracovný kolektív, všetci sa dobre bavili. Tímy absolvovali tri súťažné jazdy. Dva najlepšie časy sa im potom spriemerovali a podľa toho družstvá nastúpili na štvrtú jazdu o určenie poradia.

Zaujímavosťou je, že členmi niektorých posádok boli aj neplavci. No nielen im tuhla krv v žilách, keď sa posádka jednej lode počas preteku prevrátila. Na priehrade však promtne zasiahol záchranný čln a všetci členovia namočenej posádky skončili na brehu v poriadku.

Svoj tím nakoniec najlepšie zladil tím Slovaktualu a putovný pohár na nasledujúci rok skončil v ich rukách. Druhý skočili Hasiči a hasičky a tretie miesto sa ušlo tímu Resta group. Organizátori mali pripravené ceny aj pre posádku, ktorá prišla do cieľa ako posledná. Drevené medaily si po tom, čo sa niektoré tímy vzdali poslednej jazdy, odniesli Draci v práci.

Po pretekoch a vyhodnotení už nasledovali koncerty Alana Mikušeka i hviezdy večera Petra Cmoríka. Najväčší potlesk si však po zotmení odniesol úžasný ohňostroj. Bol synchronizovaný s hudbou a jeho nádheru ešte odrážala aj hladina Kunovskej priehrady.

Veríme, že toto podujatie bude pokračovať aj ďalšími ročníkmi.

Zdroj: Senica.sk


.

BM: Festival Záhrad