AKTUALIZOVANÉ Stratená osemdesiat ročná obyvateľka DOMOVa sociálnych služieb a Zariadenia pre seniorov v Moravskom Svätom Jáne je stále nezvestná. Okrem polície sa do hľadania zapojili aj dobrovoľníci.

Nová obyvateľka DOMOVa sociálnych služieb a Zariadenia pre seniorov v Moravskom Svätom Jáne v stredu (11.8.2010) krátko pred 17h opustila zariadenie. Vylomila časť plotu a vydala sa nevedno kam.

Po zistení, že obyvateľka opustila zariadenie sa do pátrania zapojili dobrovoľníci a ako pre Zahori.sk povedal hovorca polície Ľuboš Homola “Počas celej noci až do rána boli prehľadávané priestranstvá a budovy s nočnou prevádzkou. Dnes (12.8.) bol do akcie zapojený aj vrtuľník Ministerstva vnútra Slovenskej republiky s termovíziou, ktorý dve hodiny prelietaval nad vytypovanými územiami s ťažšou dostupnosťou lesného porastu ako aj priľahlej krajiny, zatiaľ s negatívnym výsledkom. Pátranie po nezvestnej naďalej pokračuje. “

Škoda, že do pátracej akcie nebola hneď po zistení zainteresovaných viac miestnych obyvateľov jedno vyhlásenie v rozhlase nie všetci počuli. Dobrovoľný hasiči a rodina sa snažila prehľadávať okolie do skorých ranných hodín.  Dnes sa aj vďaka hláseniu, a uverejneniu na internete, na pátracej akcii zučastnilo obetavo viac ako dvadsať dobrovoľníkov,  ktorý krátko po výzve v miestnom rozhlase a na internete prišli pred obecný úrad v Moravskom Svätom Jáne.

Dnešné poobedné hlásenie v obecných rozhlasoch okolitých obcí rozšírilo hľadanie aj tam a prinieslo viac správ o hľadanej osobe. Bohužial správy o pohybe vo Veľkých Levároch, Sekúl na stanici a v Kútoch sa zatiaľ nepotvrdili.

Opis:
– 80 ročná staršia žena drobnej postavy
– šedivé krátke vlasy
– oblečenú mala čiernu vestu a čierne legíny, mala by mať obuté bledé plyšové papuče
– pani trpí Alzheimerovou chorobou
– môže byť vystrašená, večer dostala poslednú dávku liekov, čiže teraz bude asi úplne dezorientovaná
– pri slovnom odpore môže byť agresívnejšia

Akékoľvek informácie o jej pobyte prosím nahláste na číslo 158.

Prosíme všetkých aby si prezreli svoje obydlia a dvory. Staršia pani mala rada otvorené dvere, do ktorých vždy vošla.

.

BM: Ustekana sobota