TJ Slavoj Moravský Svätý Ján je na čele tabuľky s dvojbodovým náskokom. FC Sekule po prehre v Rybkách spadli na tretie miesto.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Piešťany 0:2
Chlapci sa zľakli súpera a za stáleho dažďa sa nevedeli dostať do tempa. Herne to nebolo najhoršie, len chalani si musia uvedomiť že jedenásť sólistov ešte nie je orchester. I bojovnosť sa nesmie zamieňať za hrubosť. Nepochopil som prečo všetky naše rohy zahrával náš najvyšší hráč a najlepší útočník Ondro Nemec. Ondro musí počítať s tým že v tejto súťaži aj nejakú tú ranu utŕži, nielen rozdá.

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Piešťany 1:12
Chlapci hrali prvý raz na skrátené ihrisko bez ofsajdov čo bolo vidieť. Naviac hostia boli o dva roky starší , a to je v tomto veku poznať. Chlapcov však za bojovnosť i pekné akcie publikum často odmenilo potleskom.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Holíč 4:1
Zápas mal jednoznačný priebeh, viedli sme už 4:0 keď sa hosťom podarilo výsledok skorigovať.
O góly sa podelili: Tomáš Bolf, Adam Šimonovič, Juraj Hladík a Maroš Juriga.

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – Holíč 1:0
Hostia sa pred sezónou posilnili a majú postupové ambície. Veľa zákrokov z ich strany však bolo za hranicou únosnosti, neboli to okaté fauly, ale bolestivé dohrávané zákroky. Naši nastúpili v okyptenej zostave, chýbali obaja Bolfovci, Andrej Kudlička, po svadbe bol Filip Salay, Filip Chvál ktorý mal tento krát nastúpiť za mužov a nie za dorast. Príležitosť dostali chlapci z lavičky a hoci nezahrali zle , musia v tréningu ešte pridať. Rozhodne viac dravosti a drzosti som čakal od Davida Modroviča. Do mužstva sa vrátil hoci len na chvíľku Miloš Vávra. Celý zápas bol vyrovnaný, naše najväčšie šance spálili Marek Emrich a Miro Šúrek. V druhej polke nás podržala žrď i Ivan Hajdin skvelými zákrokmi. V 75. minúte potiahol loptu Stupavský, našiel Mareka Emricha ktorý bol v pokutovom území zrazený a sám penaltu premenil.
Tento moment sa hosťom nepáčil, ale pozerali sme záznam na videu a penalta bola jasná. Záver bol trocha nervózny, keď hosťujúci hráč zozadu skopol nielen Filipa Salaya , ale aj vlastného hráča , ktorý musel striedať a hosťujúci funkcionári sa domnievali že fauloval Filip hoci ten mal loptu a bol k obom hráčom otočený chrbtom.

Program:
Žiaci v sobotu o 10.00 hrajú v Prievidzi
Dorast v nedeľu o 14.30 hrá v Hrnčiarovciach
Muži v nedeľu o 17.00 hrajú v Šaštíne.

Komentár pripravil Peter Mračna predseda TJ Slavoj.

Dorast: TJ Unín- FC Sekule 1:3 (0:1)
Prvé víťazstvo v tejto sezóne sa nerodilo ľahko, nakoľko domáci Unín chcel hodový zápas stoj čo stoj vyhrať. Kvôli hasičskej súťaži v Kútoch sa zápasu nezúčastnili traja hráči a na samotný zápas sa nás zišlo presne jedenásť. Prvý gól dal Jakub Švoňavský z dorážky po mojej strele do brvna. V 2. polčase odpískal rozhodca prísnu penaltu domácim, ktorú aj premenili, 1:1. V 85. minúte si pekne nabehol Milan Vávra na center Filipa Ondrisku a pridal náš vytúžený, druhý gól, 1:2. V 90. minúte poistil naše víťazstvo Martin Štermenský peknou ďalekonosnou strelou do šibenice, 1:3.
Budúci týždeň máme voľný los. Najbližšie sa predstavíme na ihrisku FK Oreské, v nedeľu 29. augusta o 14:00.
Komentár pripravil Marek Vitek.

Muži: Rybky – FC Sekule 1:0 (0:0)

Keby som skopíroval komentáre z posledných rokov z našich zápasov v Rybkách, úplne by to postačovalo na zhodnotenie aj nedelňajšieho stretnutia.
Opäť sme doplatili na trestuhodné zahadzovanie šancí. V prvom polčase sa Milan Lukáček dva krát sám pred brankárom nedokázal presadiť, za čo zákonite prišiel na začiatku druhého polčasu trest, kedy nepodarený ľahký center domácich náš stopér v pätke “luftol”, útočník už mal ľahkú prácu. Celý druhý polčas sme hrali prakticky len na polovici domácich, šancí sme mali dosť, len nám chýbal kúsok šťastia. Domácim ešte k tomu výborne zachytal brankár. Škoda výsledku, myslím, že minimálne remízu sme si zaslúžili, na čom sa zhodli aj domáci, ale keď nedáme vonku gól, bodovať si nezaslúžime.

Komentár pripravil Andrej Trajlínek kapitán FC Sekule.


Dorast: Hlboké – Kúty 0:2

Muži “B”: Šaštín “B” – Kúty “B” 6:5 (2:2)

Muži: Hlohovec – Kúty 3:2 (0:1)

Muži: Borský Svätý Jur – Radimov 0:4 (0:2)

Muži:  Záhorská Ves – Závod 0:1 (0:1)
Gól: Šíp
Zostava Závod: Babirát – Blecha M. (81. Andrla L.), Košický, Žák, Chvátal L. – Drahoš, Procháska Ján, Chvátal M. (72. Kuník), Blecha R. – Šíp (65. Krajčír), Procháska Jozef
Do hry nezasiahli: Brenkus, Brunclík, Vašek

Od konca minulej úspešnej sezóny nastali viaceré zmeny. Museli sme sa rozlúčiť s naším najlepším strelcom Giertlom. Do tímu sme privítali dorastencov – Andrla Lukáš, Chvátal Martin, Bruncík Juraj, Kuník Dalibor.
Prvý zápas vo štvrej lige sa začal rozprávkovo. Už v 2. minúte po chybe domáceho gólmana Šíp rozvlnil sieť domácich. O pár minút neskôr mali obrovskú šancu domáci, ale nás zachránila tyč. Dobrú možnosť nevyužil Procháska Jozef a Blecha Roman. Domáci mali tiež možnosť vyrovnať, ale dobre chytajúci Babirát zatiahol roletu. Aj pred koncom polčasu mali domáci možnosti vyrovnať, ale so šťastím gól nedali.
Druhý polčas Záhorská Ves začala tlakom. Veľký tlak sme úspešne vydržali a prišli aj naše šance. Rozvlniť sieť mohol Blecha Roman, keď s dobrej pozície minul bránu. Pri nás stála šťastena aj druhýkrát, keď nás zahránila zase pravá tyč. Niekoľko príležitostí domácich zneškodnil Babirát. Ku koncu zápasu sme sa spoliehali na brejky, ktoré sme nedokázali využiť, a tak sme si priviezli tri body.
Treba pochváliť našu veľmi disciplínovanú hru.

Komentár pripravil Jaroslav Prachár.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota