V stredu (18.08. 2010) sa v Senickom amfiteátri konala ďalšia kultúrna akcia s názvom Alias večer, ktorá spadá pod obsiahlejší projekt a tým je Senické kultúrne leto, v skratke „Sekule 2010“.

Organizátori pojali večer ako hudobný revival na ktorom sa predstavili postupne tri kapely. Ako prvá publikum načala skupina Feel me, ktorá predviedla svoju predstavu o interpretácii filmovej hudby a to konkrétne titulných piesní rôznych kasových trhákov ako napr. Pulp Fiction, Ghost Busters, Knight Rider a podobne. Zaujímavý nápad ale hlavne skvelé spracovanie jednotlivých námetov.

Po nich nastúpil na pódium domáci Kabát revival, a títo ukázali ako sa hrajú songy tejto populárnej českej kapely. Bohužiaľ na začiatku doplatili na opakované poruchy mikrofónov a samotné skladby boli interpretované spevákom skupiny až príliš v dolných notových linkách. Zreteľne absentovala prítomnosť vypätých výškových vokálov, ktoré sú inak pre Kabátov typické.

Na záver sa Senickému publiku predstavila česká skupina Brouci – Beatles revival. Do detailov presne zahrané piesne najznámejšej skupiny všetkých čias, hudobníci používajú dokonca autentické nástroje a oblečenie. Vidieť dnes elektrickú gitaru Rickenbacker v akcii a hlavne počuť jej zvuk je skutočnou lahôdkou pre hudobníkov môjho typu. Keď ste zatvorili oči, tak ste v mysli boli na filmoch „A Hardy Days Night“ alebo „Help“, z ktorých piesne tvorili podstatnú časť ich produkcie.

Obecenstvo bolo vo vare a dokonca poniektorí aj začali pod pódiom tancovať. Myslím, že tohtoročné „Sekule 2010“ je skvelým pokračovaním predchádzajúcich kultúrnych liet, keď hlavne v minulom roku bol v Senici takmer v celom rozsahu pozastavený kultúrny život.

Text a foto : Holenka Marian eMHart agency


.

BM: Ustekana sobota