AKTUALIZOVANÉ (2.9.) V utorok (31.8. 2010) po 15 hodine sa stala pri obci Borský Svätý Jur smerom na Kuklov vážna dopravná nehoda, čelná zrážka dvoch áut.  

Vodič Fiatu prešiel do protismeru
Policajný hovorca Ľuboš Homola pre Zahori.sk opísal priebeh dopravnej nehody: “18 ročný vodič Fiatu z Kútov, na priamom úseku cesty, z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s protiidúcim autom zn. Opel. Ten riadila 42 ročná vodička z Moravského Svätého Jánu, ktorá po spozorovaní náhlej prekážky už nedokázala zrážke zabrániť. Pri nehode utrpela ťažké zranenia, z ktorých sa bude podľa predbežného lekárskeho odhadu liečiť viac ako šesť mesiacov. Taktiež boli pri nehode zranení aj ďalší traja spolujazdci ako aj vodič Fiatu s doposiaľ neustálenou dobou liečenia. Polícia vodičom oboch vozidiel nariadila odber krvi za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov pred a počas jazdy. ”

Ako dodáva Ľuboš  Homola “Presné príčiny ako aj mieru zavinenia tejto dopravnej nehody určí ďalšie vyšetrovanie.”

— pôvodná správa 1. 9. 2010 —

Dve ťažko zranené osoby
Zásah hasičov opísal pre Zahori.sk hovorca KR HaZZ v Trnave Ivan Peťko, “Po príjazde na miesto udalosti jednotka zistila, že sa jedná o nehodu dvoch osobných motorových vozidiel Opel Corsa a Fiat Punto, ktoré sa čelne zrazili a cesta bola neprejazdná. Vo vozidle Opel Corsa bola ťažko zranená vodička a dve ľahko zranené deti (syn a dcéra). Vo vozidle Fiat Punto bol ťažko zranený vodič a dvaja ľahko zranení spolucestujúci.”

Miesto nehody 350 m od obce Borský Svätý Jur smerom na Kuklov

Hasiči museli vyslobodzovať zakliesnenú osobu z auta
Príslušníci HaZZ vyslobodzovali zakliesnenú osobu z vozidla Opel Corsa vyslobodzovacím hydraulickým zariadením. Ako dodáva Ivan Peťko: “V spolupráci so záchrannou zdravotnou službou ošetrili zranené osoby a naložili ich do sanitných vozidiel. Na vozidlách vykonali protipožiarne opatrenia odpojením akumulátorov a zamedzili úniku prevádzkových kvapalín. Všetci zranení boli RZP odvezení na ďalšie ošetrenie. Cestnú komunikáciu očistili od úlomkov havarovaných vozidiel a po ukončení zásahu o 19:50 hod. sa jednotka vrátila na základňu.”


.

BM Salon EV