Tohtoročné habánske hody v Moravskom Svätom Jáne (na Habánskom dvore) prinesú už tento víkend (11.-12.9.) počas dvoch dní zábavu pre všetky vekové kategórie. V sobotu sa budú môcť všetci zabaviť na Diskotéke v podaní DJ´ Fekiho, na nedeľu je pripravená zábava s Heligonkármi zo Senice a Country Bandom z Moravského Svätého Jána.

sobota 11. septembra
20:00 h DISCO hrá DJ´ Feki

nedeľa 12. septembra
10:30 h Hodová omša
14:00 h Heligonkári zo Senice pod vedením Grima
16:00 h Country BAND

Ako každý rok postavený bude hasičský stan a pripravené bude občerstvenie. V sobotu chutné pečienky.

Rovnako aj v tomto roku sa bude možné dostať k publikácií …o habánoch (nielen v Moravskom Svätom Jáne), ktorá pozýva čitateľa k nahliadnutiu do spôsobu života habánov, v krátkosti približuje a mapuje históriu a ich pôsobenie v obci Moravský Sv. Ján. Predstavuje súhrn odpovedí na základné otázky a charakteristiky tejto komunity, čitateľ má možnosť nazrieť do špecifických čŕt ich žitia, vzťahy s miestnym obyvateľstvom, náboženské pomery, výchova detí, strava, vzdelávanie, rodinné vzťahy.

Veríme, že počasie nám bude priať a všetci návštevníci strávia príjemné chvíle na Habánskom dvore v Moravskom Svätom Jáne a aj týmto podujatím si udržíme povedomie o našich predkoch.

Organizátor OÚ Moravský Svätý Ján, spoluorganizátor OZ 90871.sk


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

Trnavské rádio Tak akorát 2024