Prinášame policajné správy o dianí v okrese Malacky za uplynulý týždeň.

Podozriví z prechovávania drog
20-ročný mladík z Lozorna a 25-ročná žena z Jakubova dňa 16.09.2010 prechovávali u seba poskladaný papier s obsahom neznámeho bieleho prášku, poskladaný štvorčekový papier s obsahom neznámeho prášku bordovej farby a zatavenú striekačku. Látky, ktoré dobrovoľne vydali policajtom, boli následne zaslané k expertíznemu skúmaniu. Ak sa potvrdí, že ide o omamné a psychotropné látky budú obvinení z prečinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

Odcudzené vozidlo
Doposiaľ neznámy páchateľ v noci zo 16.09.2010 na 17.09.2010 z nestráženého parkoviska penziónu na Továrenskej ulici v Malackách odcudzil motorové vozidlo zn. Mercedes S. Sprinter. Vo vozidle sa nachádzali rôzne špeciálne náradia, vrtáky, kľúče, vŕtačky, skrutkovače. 63-ročnému Poliakovi bola spôsobená celková škoda vo výške 40.000,-€. Po vozidle ako aj po páchateľovi polícia intenzívne pátra.

Odcudzili pracovné náradie
Neznámy páchateľ od 17.09.2010 do 19.09.2010 poškodil cylindrickú vložku na vstupných dverách do skladu v k.ú. Gajary – Dolečky. Vnikol dnu a zo skladu odcudzil vŕtačky, brúsky, WAP, zvárací agregát, rôzne elektrické náradie, čím 38- ročnému majiteľovi spôsobil škodu vo výške cca 3.000,-€.

Krádež vecí z auta
Dňa 18.09.2010 na polícii oznámil 35-ročný muž z Bratislavy, že sa mu niekto v priebehu 1,5 hod. vlámal do osobného motorového vozidla zn. Lancia Phedra. Vozidlo mal zaparkované na lesnej ceste pri pieskovni v k.ú. obce Lozorno. Páchateľ mu z auta odcudzil pokosovú pílu, kľúče, príručnú tašku s osobnými dokladmi, a finančnú hotovosť. Celkovo mu bola spôsobená škoda krádežou a poškodením vozidla vo výške 940-€.

Chcel kradnúť v zlatníctve
Polícia obvinila 18-ročného mladíka z Báhoňa z prečinu krádeže v štádiu pokusu a z prečinu poškodzovania cudzej veci. Dňa 22.09.2010 v čase o 11.20h vošiel maskovaný dámskou parochňou, slnečnými okuliarmi a šiltovkou do zlatníctva v Stupave. V igelitovej taške mal kladivo, s ktorým sa pokúsil rozbiť sklo vitríny so šperkami. Nakoľko sa jednalo o bezpečnostné sklo, nepodarilo sa mu to.  Dal sa na útek, ale  duchaprítomný majitelia ho zadržali. Spôsobil škodu poškodením vo výške 2.201,-€. Po skutku putoval do policajnej cely s návrhom na vzatie do väzby.

Zuzana Mišovičová


.

BM: Ustekana sobota