Obecné zastupiteľstvo rozhodlo, že na rekonštruovanom námestí sa bude jarmok organizovať po novom, napr. boli vytvorené a v terene vyznačené trhové miesta, ktoré si mohli trhovníci dopredu objednať a zároveň aj zaplatiť poplatok.

O tom, že tento nápad bol dobrý svedčí aj to, že začiatok jarmoku nesprevádzal krik a handrkovanie sa medzi organizátormi (poslancami OZ) a trhovníkmi. Priaznivo bola naklonená aj príroda a celý deň sa niesol v znamení slniečka, burčiaku, pečienok a iných dobrôt. Na dobrú náladu v areáli zdravotného strediska vyhrávala dychová hudba Záhorienka. Temperamentnejší jarmočníci si mohli pri dychovke zatancovať, a všetci si mohli zaspievať naše záhorácke “pjesničky”. Dobrá nálada a zábava pokračovala aj vo večerných hodinách v miestnych podnikoch, kde mala hlavné zastúpenie najmä mládež.

O tom, že jarmok sa vydaril svedčí aj bohadá účasť návštevníkov zo širokého okolia, aj spokojnosť predajcov. Za to patrí vďaka všetkým, ktorí sa podielali na príprave a aj úspešnom priebehu podujatia.

Michaela Zaicová, Foto: Nikoleta Pavlovová


.

BM: Ustekana sobota