Mário D. (20) a Tomáš P. z Kútov (19), ktorí mali začiatkom roka (23.1. 2010) lúpežne prepadnúť a zavraždiť 75-ročného Kúťana v jeho dome sa priznali len ku krádeži.

Páchatelia vnikli cez strechu a povalu do domu zavraždeného. V dome našli železnú tyč, s ktorou Mário D. napadol majiteľa domu. Viackrát ho udrel do hlavy, čím mu spôsobil rozsiahle devastačné zranenia. Následne spoločne začali prehľadával izby v dome. Podarilo sa im nájsť približne 1.500,-€, o ktoré sa podelili. Potom opätovne obaja prišli k ležiacemu mužovi, ktorému zviazali nohy a ruky za chrbtom a následne odišli.

Polícia tento čin objasnila do 24 hodín od jeho spáchania.

Podozrivého 20 ročného Mária D. z Kútov, ktorý je spolu s 19 ročným mladíkom z Kútov podozrivý z lúpežnej vraždy v Kútoch zadržala rakúska polícia v byte v Hohenau. Ako uviedol rakúsky deník Kurier: “v pondelok dostala polícia v Hohenau informáciu, že hľadaný 20 ročný slovák by sa mohol skrývať v jednom z domov v Hohenau, kde žijú aj dvaja slováci. Jedným zo slovákov je sestra hľadaného.”
Následne začali dom pozorovať. V stredu (27.1. 2010) okolo 13 hodiny zasiahla špeciálna zásahová jednotka Cobra. Podozrivý z vraždy 75 ročného dôchodcu sa skrýval pred políciou v špinavom prádle. Po predvedení na policajnú stanicu v Hohenau prišla na rad domová prehliadka, pri ktorej bolo nájdený popol. Je predpoklad, že ide o popol zo spáleného zakrvaveného oblečenia.

Podľa agentúry SITA sa “Mário D. a Tomáš P. k činu priznali, dvaja ďalší muži, ktorí ich mali na to nahovoriť, vinu popierajú.”. Ako dodáva agentúra, ” Dvaja zo štvorice obvinených sú momentálne vo väzení za inú trestnú činnosť, ďalší dvaja sú vo vyšetrovacej väzbe. Pojednávanie bude pokračovať v novembri.”


.