Kradol v predajni v Cerovej. Tankoval v Šaštíne bez zaplatenia. Zatajil nájdenú peňaženku na čerpacej stanici v Malackách. V Malackách jazdil aj napriek zákazu.

Kradol v predajni v Cerovej
Polícia vypátrala páchateľa, ktorý sa v obci Cerová vlámal do predajne rozličného tovaru. Predajňu na autobusovej stanici páchateľ vykradol v noci z utorka na stredu (3.11). Ukradol odtiaľ drogériu, kozmetiku, cigarety a rôzne cukrovinky. Majiteľke poškodením predajne a krádežou vecí spôsobil škodu vo výške 1150,-€. Jablonickí policajti už na druhý deň obvinili z krádeže 40 ročného miestneho muža, ktorému hrozí teraz väzenie na dva roky.

Tankoval v Šaštíne bez zaplatenia
Policajti zo Šaštína – Stráží vypátrali muža, ktorý je podozrivý z toho, že tankoval bez zaplatenia. V utorok (2.11.) prišiel na osobnom aute Daewoo Nexia na čerpaciu stanicu do Kútov. Zo stojana si natankoval do auta 24 l benzínu v hodnote asi 31,-€. Po natankovaní však namiesto zaplatenia muž nasadol do auta a odišiel. Vzhľadom nato, že už bol v minulosti za podobný čin v priestupkovom konaní potrestaný blokovou pokutou, je teraz obvinený z trestného činu krádeže. 22 ročný muž z Čárov môže dostať v zmysle zákona trest odňatia slobody na dva roky.

Zatajenie veci
Policajti v krátkej dobe objasnili prípad zatajenia veci. Dňa 19.10.2010 na polícii ohlásil 50- ročný muž z Malých Levár, že na stojane na čerpacej stanici v Malackách nechal peňaženku, v ktorej boli osobné doklady a finančná hotovosť v sume 300 eur. Policajti zistili, že 54-ročný muž je podozrivý z toho, že peňaženku našiel a zobral so sebou. Teraz mu hrozí trestné stíhanie za prečin zatajenia veci. Tohto sa dopustí ten, kto si prisvojí cudziu vec, ktorá sa dostala do jeho moci nálezom, omylom alebo inak bez privolenia oprávnenej osoby. Za čo hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok.

Jazdil napriek zákazu
Polícia obvinila 34-ročného Malačana z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Dňa 26.10.2010 viedol po ul. 1. mája v Malackách motorové vozidlo zn. Peugeot 106 bez vodičského oprávnenia. Následne bolo zistené, že má uložený zákaz činnosti vedenia motorových vozidiel. Po obvinení putoval do policajnej cely. Za skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.


.

BM: Kralici