Vlámali sa do skladu v objekte Základnej školy v obci Vysoká pri Morave. V Jakubove pri rodinnom dome vybúrali otvor do steny hospodárskej budovy a kradli. Jazdil pod vplyvom alkoholu aj napriek tomu, že mal za podobný prečin zákaz viesť motorové vozidlo.

Kradli deťom
Dňa 22.11.2010 polícia prijala oznámenie o tom, že sa niekto vlámal do skladu v objekte Základnej školy v obci Vysoká pri Morave. Odtiaľ odcudzil hotovosť vo výške 160 eur, spôsobil však aj škodu poškodením vo výške 130 eur. Polícia začala trestné stíhanie za prečin krádeže vlámaním, vykonáva úkony smerujúcu k zisteniu páchateľa.

Objasnená krádež
Dvaja muži (30-ročný z Malaciek, 35-ročný z Jakubova) boli dňa 22.11.2010 pracovníkmi Oddelenia kriminálnej polície v Malackách predvedení a usvedčení z prečinu krádeže, ku ktorej došlo dňa 17.11.2010. Spoločným konaním vybúrali otvor do steny hospodárskej budovy pri jednom rodinnom dome v Jakubove, odkiaľ odcudzili železný a hliníkový šrot. Tento dňa 18.11.2010 odovzdali v  zberni druhotného odpadu. Svojim konaním spôsobili škodu v celkovej výške 400 eur. Hrozí im obvinenie z prečinu krádeže vlámaním, za ktorý zákon ustanovuje trest odňatia slobody až na dva roky.

Jazdil napriek zákazu a pod vplyvom alkoholu
31-ročný muž z Rohožníka je obvinený z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Dňa 20.11.2010 v čase o 03,00hod. viedol úžitkové motorové vozidlo zn. Citroen Berlingo po Obchodnej ulici v obci Rohožník. Bol zastavený a kontrolovaný policajnou hliadkou, ktorej nepredložil doklady potrebné ku vedeniu motorového vozidla. V dychu mu namerali alkohol. Následnou lustráciou sa zistilo, že za obdobný čin už bol postihnutý pokutou a zákazom činnosti riadiť motorové vozidlá na dobu 24 mesiacov.

Zuzana Mišovičová


.

BM: Festival Záhrad