Počas vytrvalého sneženia 1. decembra 2010 sa vyskytlo v Senickom a Skalickom okrese niekoľko dopravných nehôd, pri ktorých zasahovali príslušníci HaZZ. Pri týchto nehodách bolo spolu 5 vozidiel havarovaných a jedna osoba bola zranená.

Dopravná nehoda na železničnom priecestí v Sekuliach
Na operačné stredisko OR HaZZ v Senici bola 1. decembra 2010 nahlásená dopravná nehoda na železničnom priecestí Sekule. Na miesto udalosti boli vyslaní štyria príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Kútoch technikou. Po príchode na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že prišlo k zrážke dvoch osobných motorových vozidiel, ktoré sa nachádzali v koľajisku a bránili na prvej koľaji smerom od Sekúľ prevádzke vlakom.

Vo vozidlách sa už nenachádzali žiadne osoby. Vodič prvého vozidla Audi A4 nemal žiadne zranenia ani sa nesťažoval na žiadne bolesti a pomohol vodičke z druhého vozidla, ktorá sa sťažovala na bolesti chrbta, dostať von z vozidla. Zranenej vodičke z vozidla Ford Mondeo, ktorá stála opretá o svoje vozidlo a nemala viditeľné vonkajšie zranenia, poskytli príslušníci HaZZ predlekársku prvú pomoc a čakali na príchod rýchlej zdravotnej služby. Medzitým na miesto udalosti dorazila železničná polícia aj Rýchla zdravotná služba.

Zranená bola prevezená na vyšetrenie do nemocnice
Po obhliadnutí zranenej lekárom pomohli hasiči ju naložiť do sanitky a bola prevezená na ďalšie vyšetrenia do nemocnice v Skalici. Príslušníci HaZZ zabezpečili havarované vozidlá proti vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín. Po týchto úkonoch pomáhali železničnej polícii a zamestnancovi železníc na mieste udalosti riadiť dopravu. Po príchode nehodovej polície a jej zadokumentovaní nehody boli vozidlá príslušníkmi HaZZ z koľajiska za pomoci navijaka odtiahnuté na bezpečné miesto. Po ukončení zásahu sa jednotka HaZZ vrátila na základňu.

Dopravné nehody na Záhorí v:
– okrese Senica boli dva výjazdy k dopravným nehodám, pri ktorých boli tri vozidlá havarované s jednou zranenou osobou.
– okrese Skalica to bola tiež jedna dopravná nehoda s dvomi vozidlami bez zranenia.

Ivan Peťko


.

BM: Ustekana sobota