V rámci benefičného koncertu obohatila svojim spevom Donna Lewis prvú adventnú nedeľu a slávnostné služby Božie v Evanjelickom chráme vo Veľkých Levároch.

Foto: Lenka Halíková

Waleská speváčka Donna Lewis sa vo Veľkých Levároch zastavila (28.11. 2010) na svoje benefičné vystúpenie počas svojho stredoeurópskeho turné. Koncert nám pre Záhorí priblížil Radoslav Danko z Evanjelickej a.v. cirkvi Veľké Leváre. „V kostole Donnu Lewis privítal chlebom a soľou detský súbor Leváranek, ktorý jej zaspieval pieseň Levárske hodiny“. “V rámci bohoslužby od 10.15 h zaspievala 4 piesne.“ dodal.

Foto: Lenka Halíková


Napriek tomu, že Donna Lewis sa významne zapísala do histórie svetovej populárnej hudby, veď jej pieseň „I love you always forever“ sa týždne držala na čele svetových hitparád a patrí medzi najhranejšie skladby v rádiách dodnes, zostáva speváčka skromnou a otvorenou umelkyňou.

Veľkolevárska evanjelická farnosť nepatrí medzi tie veľké a bohaté, ale cez všetky ťažkosti doby sa venuje šíreniu duchovnosti, dnes predovšetkým medzi mládežou a stará sa aj o odkaz tunajšieho legendárneho kňaza Jána Maliarika, ktorý pre Veľké

Leváre i Slovensko znamená stále málo doceneného reformátora.V tomto ohľade možno tu vidieť istú analógiu tejto návštevy s príbehom troch svetských kráľov klaňajúcich sa malému Ježiškovi, teda symbolu a stelesnenia lásky a odpustenia; tu popredná umelkyňa prichádza do skromnej farnosti na Slovensku vyjadriť uznanie a podporiť snahu tunajších veriacich.

[youtube tVSMUg6eQS0] Video: Lenka Halíková


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota