Naša internetová súťaž o úspešný román LEN LÁSKA POZNÁ ODPOVEĎ, spolu s vlastnoručným venovaním a podpisom autorky Kristíny Mišovičovej sa nám pomaly chýli ku koncu a my vám dnes prinášame tretí úryvok z tejto zaujímavej knižky, spolu s poslednou súťažnou otázkou:

Keď ho konečne zbadala, z úst sa jej vydral tlmený vzdych. Cítila, ako jej po tvári tečú potoky sĺz, ale nevnímala ich. Sestrička ich nechala osamote. Sebastian ležal na posteli a jeho drobné telíčko bolo napojené na kopu prístrojov, ktoré vydávali zvláštne zvuky. Pravú nohu mal od členku až po stehno zafixovanú. Na tváričke mu svietilo zopár škrabancov. Opatrne ho objala. Ešte nikdy sa necítila tak hrozne. Hoci vedela, že je mimo nebezpečenstva, ten pocit, že tu leží, celý doráňaný a ona preňho nemôže nič spraviť, jej spôsoboval obrovskú bolesť. Rozvzlykala sa.
„Prosím ťa, Sebastian, odpusť mi. Odpusť mi, že som ťa pred ním neochránila. Prisahám, že už nikdy nedovolím, aby ti znova ublížil,“ plakala.
Myslela to vážne. Pri pohľade na syna, ktorý pred pár hodinami len zázrakom unikol z pazúrov smrti, zrazu všetko pochopila. Naozaj chýbalo len veľmi málo a Filip by ich bol oboch zabil. Nebola to žiadna nešťastná náhoda, ako sa všetci domnievali. Nebyť jeho šialenosti, nikdy by sa nič podobné nestalo. Prosila ho, aby spomalil, ale on ju vôbec nevnímal. Dokonca sa jej posmieval! Už dávno tušila, že Filip nie je duševne celkom v poriadku a táto príhoda ju v tom len uistila. Odrazu sa rozhodla. Už s ním ďalej nemôže zostať! Musí ho opustiť! Len tak sa jej podarí ochrániť život svojho syna i ten vlastný.
„Nič mu nedlhuješ,“ počula v duchu Simonov hlas. Vtedy o tom nechcela ani počuť. Bola presvedčená, že je jej povinnosťou zostať s Filipom navždy. Bola mu to dlžná. Dlhovala to jemu aj svojmu svedomiu. Kedysi ho podviedla a teraz za to platila. Svoj dlh však už splatila. Práve mu takmer obetovala to najcennejšie, čo mala. Viac mu už dať nemohla. Nedopustí, aby sa niečo podobné zopakovalo. Nie, už mu viac nedovolí, aby im ubližoval. Hoci všetci traja prežili, tá nehoda predsa len čosi zabila. Ich manželstvo.

3. súťažná otázka:
V ktorom roku vyšla kniha LEN LÁSKA POZNÁ ODPOVEĎ?

Nezabudnite, že na to, aby ste boli zaradení do zlosovania, treba správne odpovedať na všetky tri súťažné otázky. Pre tých, ktorí nestihli prvé a druhé kolo našej súťaže, preto prinášame aj predchádzajúce súťažné otázky:

1. súťažná otázka:
Ako sa volá prvá kniha Kristíny Mišovičovej?

2. súťažná otázka:
Ako sa krstným menom volá hlavná hrdinka z druhého románu Kristíny Mišovičovej KEĎ RAZ POCHOPÍŠ?

Nápovedu k všetkým trom otázkam nájdete na stránke: www.kristinamisovicova.webgarden.cz

Správne odpovede posielajte na email: misovicova.kristina@gmail.com najneskôr do 12.12.2010. Výherca bude uverejnený na našej stránke.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota