Tento článok bude zaujímavý predovšetkým pre milovníkov zvierat, no je tu možnosť že aj iný ľudia, ktorí nemajú k zvieratám až tak pevný vzťah nad týmto činnom pokrútia hlavou.

Pred pár dňami som bola v kontakte s človekom, ktorý ozaj miluje zvieratá a všetok svoj voľný čas neustále trávy v spoločnosti týraných či krutým spôsobom opustených zvierat od ich majiteľov. Spýtala som sa jej na jednu vec a odpoveď, ktorá sa mi doniesla bola ozaj krutá.

Romanky Šenkovej som sa spýtala presne túto vetu: „Ahoj nemáš dajaký návrh na článok, ktorým by sme mohli pomôcť dajakému zvieratku z vášho útulku?“ – odpoveď bola táto!
„Bola sobota a nám zazvonil telefón. Istý nemenovaný veterinár sa ma spýtal či nemáme v našom útulku jedno voľné miesto pre psíka. Majiteľ s ním prišiel na veterinárnu kliniku s tým, že chce psíka humánne utratiť.

Na otázku veterinára „PREČO“ , odpovedal jednoznačne.
„Je veľmi temperamentný!“


Najžalostnejšie na všetkom bolo to, že mal psík na labke veľkú otvorenú ranu. Možno to na fotografiách až tak hrozivo nevyzerá no skutočnosť je omnoho krutejšia. Istý nemenovaný veterinár, ktorému majiteľ priniesol psíka utratiť, napokon psíka uspať odmietol i keď psík ošetrený veterinárom nebol!!! Vraj sa mu rana zacelí po čase sama!
Podľa môjho názoru nemenovaný veterinár nepostupoval správne. Z druhého pohľadu sme mu vďačný, že práve on zatelefonoval do Skalického útulku a nedovolil týmto gestom psíka utratiť, ďakujeme.“ Romanka Šenková však po prevzatí psíka do ich útulku zostala zaskočená. Psíka ihneď zobrala k pánu Ladislavovi Wernerovi veľmi milému veterinárovi v Skalici.
Psíka ihneď prijal. Ranu na nožičke, s ktorou sa psík musel trápiť v bolestiach takmer od Silvestra tohto roku mu vydezinfikoval, kožu okolo rany z ktorej psíkovi bola vidieť kosť zošil a nasadil mu antibiotiká, ktoré musí užívať celých desať dní.
Leny je ročný psík, ktorý veľmi miluje ľudí a deti. Je to kríženec bígla s hmotnosťou 12kg. Je trocha temperamentný, ale zvážte sami, ktorý psík si rád nepobehá a nevyšantí sa. Leny má však i svoje neresti, ktoré nie sú až tak zlé a nadali by sa ľudskou trpezlivosťou odstrániť. Veľmi rád sa podhrabáva a má veľký strach z fotoaparátov.
Týmto hľadáme Lenymu stály domov, no nepohrdne sa ani s dočasnou opaterou. O psíkovi sa môžete dozvedieť bližšie informácie priamo u Romanky Šenkovej na t.č. 0915 /122 120.
Osobne som presvedčená o tom, že zvieratá sú ozajstnými priateľmi človeka nehľadiac na pár výnimiek, ktorým sa človek nevenoval dostatočne!
Lenymu prajeme skoré uzdravenie a taktiež krásny milujúci domov.

Agáta Radičová, Romana Šenková


.
Toto je čítané

BSK opravuje most medzi Zohorom a Lábom

Správa ciest Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) zahajuje opravné práce na moste cez…

3D filamenty 2023