V piatok 14. januára. 2011 o 05:49 hod. bol vykonaný výjazd jednotky HaZZ z hasičskej stanice v Senici k dopravnej nehode autobusu na št. ceste II/501 Jablonica, smer Hradište pod Vrátnom, približne kilometer za odbočkou na obec Osuské.

Po príchode jednotky na miesto udalosti bolo zistené, že sa jedná o dopravnú nehodu autobusu, ktorí zišiel z cesty spôsobom, kedy zadná časť vozidla zostala zdvihnutá vo vzduchu a svojou prednou časťou sa zošmykol dolu svahom. Vo vozidle sa v čase príchodu jednotky nachádzalo spolu 11 pasažierov a vodič. Jednotka HaZZ vykonala vyprostenie všetkých uvedených osôb, vzhľadom k tomu, že nemohli samostatne opustiť vozidlo.

Pod svahom sa nachádza železničná trať
Autobus bol fixovaný proti ďalšiemu pohybu a na miesto udalosti bola následne vyžiadaná ďalšia technika zo Záchrannej brigády HaZZ Malacky, automobilový žeriav Liebherr. V čase 07:40 hod. sa žeriav dostavil na miesto udalosti a začínajú práce na vytiahnutie autobusu zo svahu, pod ktorým sa nachádza železničná trať. Na št. ceste II/501 je čiastočne obmedzená premávka v jednom jazdnom pruhu.

Ivan Peťko


.
Toto je čítané

Nominujte svoj obľúbený strom do súťaže Strom roka 2024

Už len pár dní má verejnosť na to, aby nominovala svoj obľúbený…

BM: Ustekana sobota