Začala jarná časť futbalovej sezóny. TJ Slavoj Moravský Svätý Ján v záhoráckom derby v Petrovej Vsi remizoval. Rovnako v 5.lige západ remizovali Kúty. Sekule doma vysoko prehrali. Komentáre pripravujeme.

Dorast V.liga: Kátlovce – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 2:2 (1:0)
Naši dorastenci začali zápas vyrovnaným výkonom. Aj keď vietor hral svoje, súper bol zvládnuteľný. No aj napriek väčšiemu držaniu lopty a hry boli to domáci, ktorým sa podarilo rozvlniť súperovu sieť ako prvým. Do druhej časti hry nastúpili naši chlapci ešte s väčším nasadením, ktoré pretavili Tomáš Bolf a Andrej Vidovič, do dvoch utešených gólov. Divácke prostredie nenamietalo absolútne nič voči nášmu zaslúženému víťazstvu, až na rozhodcu bol každý z Kátloviec zmierený s prehrou. Ale prišla 85 min. a v nej vymyslená penalta proti nám, ktorú náš skvelý golman chytil. To sa však rozhodcovi nepáčilo a tak dal penaltu zopakovať, a tým dal domácim možnosť dotiahnuť výsledok na remízu. Naši chlapci v závere vyvinuli tlak a dva krát boli sfaulovaný v súperovej šestnástke. To však rozhodca nechcel vidieť a keď vedel že na víťazstvo domácich to už nedotlačí odpískal koniec zápasu. Smutné, že rozhodcovia z trnavského okresu sú nútený trnavským mužstvám takto pomáhať.

Muži V.liga: Petrová Ves – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 0:0
Prvý zápas jarnej časti začali muži na ihrisku Petrovej Vsi, kde už v kabíne rozhodcov bolo cítiť, že pôjde o ťažké derby. Naši muži začali od začiatku zodpovedne obsadzovať súperových hráčov a narúšať ich hru. Aj preto s držaním lopty sme udávali štýl hry my. No zakončovanie bolo však už nad naše možnosti. Dve zahodené šance nás mrzia. Po 30 min. sme však vyšli z rovnováhy, pravdepodobne z titulu nepremenných šancí, a nechávali sme veľa priestoru na hru súperovi. Ten však tiež nič nevymyslel. V druhej polovici hracieho času sme nepresnými prihrávkami, hrali skôr na nervy divákom. Aj napriek tomu, že sme mali opäť viac čistých šancí, nedokázali sme premeniť žiadnu a nakoľko sa nehrá na krásu ale na výsledok odniesli sme si z Petrovej Vsi len bod, a tri žlté karty.
Komentáre pripravil Michal Bordiga.

Dorast MO Senica: FC Sekule – FK Borský Svätý Jur 1:1

Muži MO Senica: FC Sekule – Popudinské Močidlany 1:4
gól Sekúl: Jaroslav Švec

Zápas ako zo zlého sna. Nič viac sa k tomu nedá napísať. Prehrať o toľko gólov s takým mužstvom, ako sú Popudínske Močidlany, je obrovská hanba. Úplne sme vyhoreli. Zápas sme rozbehli dobre, hostia prišli len brániť, viedli sme 1:0 a mohli náskok zvýšiť a bol by kľud. Miesto toho súpera postavíme na nohy takými chybami, čo sa nevidia ani u žiakov. Prvý gól sme dostali z jedenástky, kedy brankár jednoduchú loptu miesto chytenia do rúk nastrelí stopérovi do ruky, druhý po podbehnutí ľahkej lopty dvoma našimi hráčmi…
Druhý polčas sme chceli otočiť, hneď sme sa priklincovali na súperovu polovicu, lenže opäť obrovská individuálna chyba, stopér ľahkú rozohrávku prihral priamo na súperovho útočníka, ktorý sa ocitol úplne sám pred bránou… Pri štvrtom góle brankár nezachytil center v päťke…Skrátka des a hrôza, súper bol štyri krát pri bráne a dal štyri góly. My sme boli vpredu nemohúcni,  hostia urputne bránili a do plných sme sa nedokázali presadiť.
Najhorší zápas za posledné roky, na ktorý musíme hneď zabudnúť.
Komentár pripravil Andrej Trajlínek kapitán FC Sekule.

Dorast V.liga: Križovany – Kúty 0:2 (0:0)
góly Kúty: Adam Polák 2

Muži V.liga: Križovany – Kúty 1:1
gól Kúty: Tomáš Dominik


.
Toto je čítané

Poľnohospodárov na Záhorí trápia časté a prudké zmeny počasia

Tohtoročná zima bola veľmi krátka a mierna. Počas nej nestihla vymrznúť pôda a vymrieť…

BM: Ustekana sobota