Do 30. novembra majú miestne akčné skupiny, neziskové organizácie či občianske združenia z Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) požiadať o grant z dotačnej výzvy zameranej na podporu regionálneho rozvoja a cestovného ruchu. Krajská samospráva ich podporí v budúcom roku sumou pol milióna eur. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.

foto TTSK

„Podpora regionálneho rozvoja a cestovného ruchu je aj v období pandémie veľmi dôležitá. Verím, že vďaka realizácii úspešných projektov zlepšíme kvalitu života našich obyvateľov, ako aj komfort návštevníkov Trnavského kraja. Schému na prihlasovanie sme otvorili tento rok, aby sme o udelení dotácií rozhodli už začiatkom budúceho roka a projekty sa mohli realizovať. Žiadosti je možné podávať elektronicky už len do konca novembra,“ uviedol Viskupič.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Výzva je cielená na podporu všeobecne prospešných služieb alebo verejnoprospešných projektov, respektíve podnikania a zamestnanosti na území Trnavského kraja. Zameraná je aj na rozvoj cestovného ruchu v regiónoch alebo na zvyšovanie atraktivity národných kultúrnych a prírodných pamiatok, ale aj na vývoj a realizáciu aplikácií v oblasti zlepšenia kvality života v regiónoch. Výška dotácie je od 3000 eur do 50 000 eur. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných, respektíve iných zdrojov vo výške minimálne desiatich percent z celkových finančných nákladov projektu.

O pridelení dotácií žiadateľom rozhodne krajské zastupiteľstvo začiatkom roka 2022 na návrh hodnotiacej komisie. Úspešné projekty sa budú realizovať počas budúceho roka.


.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota