V nedeľu (27.3.) sa hralo sa 18.kolo futbalových súťaží. Po jesennej prestávke zasiahli do bojov všetky mužstvá TJ Slavoj Moravský Svätý Ján. Prinášame ich výsledky. Komentáre uverejníme postupne.

Prípravka: TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Senica B 0:13
Prvý zápas novo zloženej prípravky. Do polčasu sme prehrávali 0-5, ale mohli sme streliť minimálne tri góly. Škoda že v rovnakom čase hrali aj mladší žiaci , kde sú ešte traja prípravkári. Konečný výsledok nie je na prvý zápas zlý.

Mladší žiaci: Piešťany – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 8:2
Po skrátení ihriska a zrušení ofsajdov padá viac gólov. Tréneri túto zmenu nemajú radi , ale musia si na ňu zvyknúť. Domáci boli fyzicky zdatnejší a to rozhodlo o výsledku.

Starší žiaci: Piešťany – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 2:5
Ujali sme sa vedenia už v tretej minúte, ale tesne pred polčasom hostia. Výsledok otočili. Druhý polčas bol plne v našej réžii a konečný výsledok bol spravodlivý.
Góly za našich- O. Nemec 4, Chvátal

Dorast: Holíč – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 2:2
Chlapcov som po domácom zápase s Gbelami nespoznával. Nedala sa im uprieť bojovnosť, ale akosi zmizla radosť z hry. Báli sme sa lopty a tí hráči, ktorí by ju mali podržať sa jej zbavovali a naopak. Vedenia sme sa ujali po akcii Paťa Studeniča, keď jeho center skončil na žrdi a Tomáš Bolf, asi náš najlepší hráč ju doklepol do brány. Potom domáci po kopoch z rohu dvakrát skórovali hlavou. Remízu zabezpečil Andrej Lorenc v poslednej minúte.

Muži: Holíč – TJ Slavoj Moravský Sv. Ján 2:1 (1:1)
Už pred zápasom mi bolo jasné že tento zápas prehráme. Stačila jedna otázka na rozhodcov. Maroš Bolf preskupil rozostavenie v obrane, ale po 15 minútach tápania ho vrátil späť. Domáci sa ujali vedenia v 33. minúte po rohovom kope, keď Ivan Hajdin zaspal na čiare. V 41. minúte nariadil rozhodca penaltu pri ktorej sa smiali všetci domáci funkcionári , hráči i my. Ivan ju chytil a z protiútoku Filip Salay vyrovnal. Potom sa zranil Jožko Stupavský a počas ošetrovania som rozhodcu prosil aby, ak proti nám vymyslí ďalšie kúsky, nás aspoň netrestal žltými kartami. Každý kontakt pred našim pokutovým územím bol potrestaný priamym kopom. Mareka Emricha stiahli domáci za dres asi 8 krát, ale bez jedinej žltej. Ofsajd ak nebol 2 metrový sa nepískal …. Škoda že svoj deň nemal Ivan Hajdin, lebo i druhý gól padol z rohu , keď na pretiahnutý center nereagoval. Po góle domáci umne zdržiavali a „zaslúžené“ víťazstvo si nedali vziať. Prajem Holíču čo najrýchlejší postup, lebo zápasy v Holíči bolia.

[iframe http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmoravskysvatyjan&width=490&colorscheme=light&show_faces=false&stream=false&header=true&height=62w 490 62]

Program
Prípravka v sobotu v Skalici
Žiaci v sobotu o 10.00 hostia Prievidzu
Dorast v nedeľu o 13.30 hostia Hrnčiarovce
Muži v nedeľu o 16.00 hostia Šaštín
Komentáre pripravil Peter Mračna predseda TJ Slavoj.


Dorast (dohrávka 17.kolo – piatok 25.3.): Petrova Ves – FC Sekule 11:0

Dorast: FC Sekule – Unín 6:1

Muži: FC Sekule – Rybky 0:1 (0:0)


Dorast: TJ FK Kúty – Hlboké 2:2 (1:0)
g. Kúty: Juraj Valachovič, Denis Daniel

Muži: TJ FK Kúty – Hlohovec 3:0 (1:0)
g. Kúty: Andrej Smolinský, Irenej Valachovič, Michal Valla

Muži: Grinava – Závod 5:4 (1:2)
góly Závod: Šíp 3, Procháska Ján

Zostava Závod: Vašek – Blecha M., Košický st., Košický ml., Kováč (Chvátal (Andrla)) – Procháska Ján, Blecha R., Unrinec, Žák, Drahoš – Šíp

Prvý jarný zápas sme začali veľmi dobre. Súpera sme zatlačili. Prvé veľké šance Prochásku a Šípa zostali ešte nevyužité. V 13. minúte sme sa už tešili z prvého gólu – z priameho kopu pekne zatočil loptu Procháska. V 28. minúte Šíp obišiel brankára a do prázdnej brány zvýšil na 0:2 pre hosťujúci Závod. Po dvojgólovom vedení prišlo na naše kopačku uspokojenie, poľavenie a stiahnutie sa do obrany, čo bola voda na mlyn pre domácich. Domáci nás “priklincovali” k našej šesťnástke, z čoho pramenil aj domáci gól v 43 minúte.
Drúhý polčas začal rozhárane. V 48. minúte domáci vyrovnali z priameho kopu, keď Vašekovi prekĺzla lopta pomedzi nohy. V 50 minúte sme naklonili misky na našu stranu, keď po chirurgicky presnom centry Prochásku, Šíp hlavou prekonal domáceho brankára. Vyrovnanie nenechalo na seba dlho čakať a v 52. minúte domáci útočník hlavičkou prekonal nášho golmana. Domácim vyrovnávajúci gól dal krídla a šli prvýkrát do vedenia 4:3. Po osi Drahoš – Procháska – Šíp, posledne menovaný vyrovnal na 4:4. Pred koncom Grinava z priameho kopu dala na 5:4, na čo sme už nedokázali odpovedať.
S prijateľným súperom sme nedokázali prvé kolo bodovať. Doma hostíme dobre hrajúci Zohor.
Komentár pripravil Jaroslav Prachár.


.

BM: Ustekana sobota