Prinášame výsledky víkendových zápasov. Komentáre uverejníme v priebehu dňa.

Prípravka: MFK Skalica „B“ – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:2
Azda najkrajší zápas celého víkendu aký som videl. Na to, že sú prípravkári spolu len pár dní zahrali nádherný zápas. Veľmi nás mrzia nepremenené šance a rohové kopy ukončené za čiarou. Za stavu 2:1 sme miesto vyrovnania dostali a tak sme opäť museli doťahovať. Ak to takto pôjde ďalej budeme sa môcť pozerať na nádherné zápasy našich najmenších. Teším sa.

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – MFK Prievidza 2:5
Naši chlapci začali peknou kombinačnou hrou a v úvode mali aj niekoľko šancí, ale ani to nestačilo na tohto súpera. Priebeh hry by skôr nasvedčoval na vyrovnaný zápas. Naše rýchle kontry však neboli úspešne zakončené. Ešte 5 minút pred koncom celého stretnutia sme prehrávali len 2:3. Koncovku sme však nezvládli a nevyrovnali. Naopak výsledok si vylepšil súper.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – MFK Prievidza 3:0
Druhé mužstvo v tabuľke si predstavovalo, že zápas sa zopakuje ako na jeseň. Naši chlapci ich však vyviedli z omylu a tak ukázali v čom sú ich herné kvality. Zápas sme začali lepšie a tak súper nestíhal na našu hru nič vymyslieť. Neskôr sa hostia už len bránili a to nášmu mužstvu dodalo sebavedomia. Opäť podržal brankár a naše mužstvo svojou kombinačnou hrou potešilo nielen oko diváka ale čo si vážime aj samotného súpera. Keď po zápase jeden hráč z hostí úprimne pogratuloval nášmu trénerovi. Verím, že táto forma chlapcom vydrží.

Dorast: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – FK Hrnčiarovce 6:1 (3:1)
Potrebné víťazstvo sa dostavilo. Naši dorastenci začali už od začiatku tlak na súpera avšak koncovka bola stále nepremenená. Súper občas vystrašil ale v bráne podržal Noro a tak mohli naši chlapci opäť útočiť. Ich útoky nakoniec začali padať do brány a tak sme už v 40. minúte vyhrávali 3:0. V poslednej minúte prvého polčasu súper však so štandardnej situácie znížil na 3:1. To však našich chlapcov neodrádzalo od pekného výsledku a tak v druhej časti hry pritlačili na súpera a z množstva nepremenených šancí zakončili ďalšie tri a celkovo uzavreli výsledok. Verím, že chlapcom sa už bude dariť, veď toľko gólov dali dohromady za posledných päť kôl.

Muži: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – FK Šaštín 1:0 (0:0)

Foto: Matej Ježek

Zápas sa mal odohrávať v duchu derby súperenia. Úvod tomu nasvedčoval a už v 15 minúte mal na hlave čistý gól Jaro Bolf. Brankár bol na túto krásnu hlavičku, ktorá sa zrodila zo štandardnej situácie prikrátky a tak gól zachraňoval súperov obranca priamo z bránkovej čiary. Hra bola na oboch stranách nesúrodá a časté prerušovanie hry zvyšovali nervozitu. V 30 minúte mal kapitán domácich Marek Emrich ďalšiu čistú gólovú šancu, kedy sa po pravej strane uvoľnil a asi z 20 metrov vystrelil na bránu.

Foto: Matej Ježek

Brankár bol opäť prikrátky, no tento krát ho zachraňovala žrď. Časté fauly rozhodcovská trojica zvládala len poťažmo a tak polčasová remíza padla vhod na schladenie a ukľudnenie. Nášmu mužstvu prestávka prospela a tak už v 48. minúte dal vedúci gól po vypracovanej akcii stredu zálohy Miroslav Šúrek. Atmosféra sa stupňovala nielen na ihrisku a tak naše šance súper prerušoval za cenu trestov. V 80. minúte išiel Jaro Bolf sám na bránu a obranca ho tesne pred šestnástkou stiahol. Za tento faul si vyslúžil červenú kartu. Avšak ani táto štandardná akcia neskončila v bráne, nakoľko po vyrážačke brankára Jaro Bolf zakončoval na brvne. Blížil sa koniec zápasu a po prestriedaní všetkých hráčov na jednej aj druhej strane, to hostia nezvládli a v 90. minúte opäť faulovali za cenu červenej karty. Celkovo sa zápas skončil s potrestaním siedmych hráčov. Víťazstvo si naše mužstvo nielen zaslúžilo, ale hlavne vydrelo.

[iframe http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmoravskysvatyjan&width=490&colorscheme=light&show_faces=false&stream=false&header=true&height=62w 490 62]

Program

  • Dorast hrá vo Vrbovom o 10.00 v sobotu 9.4.
  • St. a ml. žiaci o 10.00 a 12.00 v sobotu 9.4.
  • Prípravka o 10.30 v nedeľu 10.4.
  • Muži hrajú v Radošinej o 15.30 v nedeľu 10.4.

Komentáre pripravil Michal Bordiga.


Dorast: Sekule – voľný los

Muži: Stráže – Sekule 1:1 (0:1)
g. Sekúl: Pavol Moro


Určite zatiaľ náš najlepší zápas v sezóne, prvý polčas sme mohli viesť minimálne 3:0, žiaľ, ujala sa len hlavička Paliho Móra. Po zmene strán sme boli rovnako lepší, žiaľ, o víťazstvo nás pripravil rozhodca. V prvom polčase nám nepískol jasný pokutový kop, ktorý sa jednoznačne musí pískať aj na ihriskách súperov. To ale bolo nič proti tomu, aký gól uznal domácim. Po rohovom kope sa hlavička domácich kotúľala do brány, ja som istil čiaru a loptu bez problémov 30-40 cm pred bránkovou čiarou odkopol. To, že pomýlený kórejský či aký rozhodca Thao, ktorý stál na šestnástke, odpíska gól, nečakal vôbec nikto, ani domáci… Zažil som už hocičo, ale toto veru nie… Veľká škoda, mali sme vyhrať, aj keď je pravda, že opäť sme zahodili minimálne 4-5 výborných šancí, čo je len a len naša chyba.


Komentár pripravil Andrej Trajlínek.

Dorast: Šaštín – Kúty 2:2 (0:2)

Muži: Krakovany – Kúty 2:0 (1:0)

Muži: Závod – Zohor 0:1 (0:0)
Zostava Závod: Vašek – Blecha M., Uhrinec, Žák, Košický ml. – Drahoš, Procháska Ján, Blecha R., Chvátal (Andrla) – Šíp, Procháska Jozef (Krajčír)
V prvom polčase sme mali dosť vyložených šancí, ktoré zostali nevyužité. 3 – krát sa nepresadil Šíp. Tutovku nepremenil ani náš kapitán Procháska Ján. Hostia mali možnosť streliť gól po Vašekovom zaváhaní, ale nestalo sa. V druhom polčase boli už hostia lepším mužstvom. Prvú tutovku hostí ešte Vašek chytil. Vzápätí z rohového kopu sa lopta dostala na hranicu šesťnástky a strelou do horného pravého rohu hostia dali na 0:1. Záver zápasu sa niesol v našej réžií. V 90 minute sme kopali pokutový kop, ale Procháska Ján bol neúspešný. A tak sme doma zaknihovali ďaľšiu prehru.
Ďaľšie kolo cestujeme k lídrovi tabuľky Limbach.
Komentár pripravil Jaroslav Prachár.


.
Toto je čítané

Skalica získala dotáciu takmer 700-tisíc eur na nové cyklotrasy

Mesto Skalica získalo dotáciu 688 116 eur z programu Interreg SK-CZ 2021-2027…

BM: Ustekana sobota