Prinášame futbalové výsledky uplynulej nedele. Komentáre budú v priebehu dňa uverejnené.

Prípravka: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – TJ Slovan Šaštín 0:6
Aj napriek výsledku priebeh hry nebol tak zlý. Ešte do 22 minúty bol bezgólový výsledok, a naši chlapci sa vedeli aj dostať k bráne krásnymi kombináciami. Chýbal však v útoku zakončovateľ. Nakoľko Tomášovi Lopošovi a ani Jakubovi Hricovi strely nešli. Do polčasu obrana nestihla pomôcť brankárovi a dostali sme dva góly. V druhom polčase súper pritlačil ešte viac a aj napriek niekoľkým krásnym zákrokom Juraja Šindlera dostali sme štyri góly. Chlapci nevadí, nabudúce to už vyjde.

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – FK Okoličná na Ostrove 1:2
g. Adam Vrablic
Naším smoliarom to opäť nevyšlo. Hrali síce zodpovedne a kombinačne no útočníci by mohli už konečne aj zakončovať. Hlavný je pohyb a ten síce súperovým hráčom chýbal ale aj našim hviezdam. Chlapci sa snažili a kombinačne prevyšovali súpera. Ale futbal sa hrá na góly a nie na krásu. Veríme, že v sobotu bude gólová nádielka v náš prospech.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Svätý Ján – FK Okoličná na Ostrove 4:1
g. Ondrej Nemec 2, Matej Palkovič, Juraj Chvátal
Zápas o ktorom sa nedá povedať pekný alebo slušný. Viedli sme vďaka pokutovým kopom ale dopredu sme sa dostávali poťažmo. Chlapci si nevedeli prihrať a len zriedka predviedli peknú kombináciu. V prvom polčase sme kopali jednu penaltu a v druhom dve. Súper znížil na 3:1 tiež z penalty. V druhom polčase súperovi hráči hrali tvrdšie a tak z jedného zákroku dostali červenú kartu, čo ďalší hráč nezvládol a napadol rozhodcu a ukázal mu vztýčený prostredník. Od tej doby sme hrali o dvoch v poli viac a konečne naši chlapci aj predviedli peknú kombináciu z čoho padol posledný gól v zápase. Dúfam, že zápas s Novými Zámkami bude krajší.

Dorast: FK Vrbové – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 5:0 (1:0)
Na zápase sa podpísalo najmä sobotňajšie vetrisko. Chalani síce hrali pekný rýchly futbal, ale nedokázali premieňať. V závere prvého polčasu keď sa zdalo, že do šatne pôjdeme za bezgólového stavu, naberieme sily a pritlačíme, dostali sme gól do šatne a to sa prejavilo v druhej časti hry. Vietor pomáhal súperom a do konca hry nám uštedrili päťku. Nezaslúžili sme si takú prehru, nakoľko chlapcom sa už konečne darí a hrajú pekný futbal.

Muži: Radošina – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján 3:3 (1:2)
g. Filip Salay 2, Andrej Kudlička
Vietor hral a kto ho vedel využiť dával góly. Aj takto by sa dal charakterizovať tento inač pekný zápas. Naši nastúpili s väčším srdcom a uvoľnenejšie ako súper a tak sme po peknej kombinácii zavesili z kopačky Filipa Salaya hneď v prvej minúte. Chvíľu trvalo kým sme sa naučili využívať vietor na rýchle kontry dopredu. Občas nás síce zastavil rozhodca, ale už v 15 minúte sme v šestnáskovej trme-vrme využili zlú orientáciu a Adrej Kudlička zvýšil na 0:2. Súper sa ale nezlomil a už o pár minút znížil v podobnej situácií. Od 25 minúty sme súpera nepúšťali do žiadnych kombinácií a niektoré brankárove výkopy mohli skončiť rovno v bráne. Škoda že netrafil, bol by to jeden z ďalších kurióznych. V druhej časti hry sme aj proti vetru zvýšili opäť Filipom Salayom na 3:1 a asi sme sa predčasne tešili. Opäť nás môžu mrzieť nepremenené šance najmä tie z druhého polčasu, keď za stavu 3:1 sa Jaro Bolf rútil sám na brankára ale ten jeho strelu vyrazil. Súper sa pokúšal využívať vietor a v priebehu 5 minút vyrovnal dvoma gólmi. Aj napriek remíze, boli sme lepší ale nedokázali sme víťazstvo udržať.

Program
16.4. (sobota)
starší a mladší žiaci 10.00 h. a 12.00 h. TJ Slavoj MSJ – FK Nové Zámky
17.4. (nedeľa)
prípravka 14.00 h. FK Kúty – TJ Slavoj MSJ
dorast 13.30 h. TJ Slavoj MSJ – FK Chtelnica
muži 16.00 h. TJ Slavoj MSJ – FK Smolenice

Komentáre pripravil Michal Bordiga.


Dorast: FC Sekule – Oreské 2:1 (1:0)


Konečne sme bodovali aj so silným súperom, ktorý je na druhom mieste. Pred zápasom to tak nevyzeralo, kedže sme boli len jedenásti a z toho boli dvaja zranení. Povedali sme si, že to odohráme ako tým. Na ihrisku ukázali aj tí slabší hráči, že aj bez veľkých opôr týmu to ide a dá sa vyhrať. Chcel by som Vám týmto poďakovať, a dúfam, že to pôjde takto ďalej a budeme bodovať aj vonku.
Ďalší zápas nás čaká v sobotu o 16:30 hod v Borskom Mikuláši.
Komentár pripravil vedúci mužstva Martin Májovský

Muži: FC Sekule – Oreské 2:0 (1:0)

Tak sme sa konečne dočkali víťazstva. Začali sme veľmi dobre, úvodný gól sme strelili už v prvej minúte, čo nám dalo aspoň trošku kľudu na kopačky. V prvom polčase sme mali ešte 2-3 dobré šance na zvýšenie náskoku. Po zmene strán hostia trošku zatlačili, keďže hrali po vetre, ale vážnejšiu šancu si nevypracovali.

Poisťovací gól strelil z penalty Vlado Hujsa. Verím, že nás víťazstvo povzbudilo, bodovať by sme chceli aj v nasledujúcom zápase vonku.
Komentár pripravil Andrej Trajlínek.


Dorast: Kúty – Sávia Trnava 3:3

Muži “B”: Kunov – Kúty “B” 2:2

Muži: Kúty – Horné Obdokovce 1:1 (1:1)


Muži: Limbach – Závod 2:1
gol Závod: vlastný
Zostava: Vašek – Blecha M., Žák, Košický st., Košický ml. – Procháska Jozef (Krajčír), Chvátal (Brenkus), Procháska Ján, Blecha R., Drahoš – Šíp

Za silného vetra sme u lídra zohrali vyrovnanú a kvalitnú partiu. Úvod patril nám, keď sme nevyužili dve dobré príležitosti. Procháska Ján nastrelil z priameho kopu len tyč. Postupne domáci prebrali iniciatívu a prišli aj ich príležitosti. Po jednej z nich po trme – vrme sa od Žáka lopta odrazila za brankovú čiaru. Domáci mali ešte 2-3 výborné strely, ktoré minuli ciel len o centimetre. Na našej strane sa nepresadil Žák, ked hlavičkoval z dobrej pozície mimo bránu. Aktívny Drahoš sa tiež nepresadil. Procháskovú strelu domáci brankár s námahou vyrazil na roh. V 43, minúte po chybe domácej obrany sa rútil na brankára Šíp, ale lopta tesne minula cieľ. Pravidlo nedáš – dostaneš sa potrvrdilo aj teraz, keď hned z protiútoku si domáci útočník spravil z našej obrany “deň otvorených dverí”a do prázdnej brány dal v 44. minúte na 2:0 pre domácich.
Druhý polčas sme boli viac ako vyrovnaným mužstvom. Dokázali sme znížiť na 2:1 – strelu Šípa si vrazil domáci obranca sám do brány. Útočník Limbachu sa rútil sa na Vašeka – ten ho krásne vychytal. Do našej otvorenej obrany domáci mali ešte dve príležitosti, ale Vašek bol opäť spolahlivý. Nám sa už vyrovnať nepodarilo, a tak sme na jar už tretíkrát prehrali o gól. K výbornému futbalu prispel aj dobrý výkon trojice rozhodzov.

V nedeľu nás čaká derby s Veľkými Levármi.
Komentár pripravil Jaroslav Prachár


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota