Bratislavský samosprávny kraj (BSK) bude začínať rok 2023 v rozpočtovom provizóriu. Rozpočet na budúci rok plánuje schvaľovať až koncom januára.

foto BSK

Zastupiteľstvu, v ktorom v tomto volebnom období sedí množstvo nových poslancov, chce dať dostatočný priestor na oboznámenie sa s ním. Rovnaký postup aplikoval Úrad BSK aj po predchádzajúcich voľbách na prelome rokov 2017/2018.

“Poslancom chce dať kraj priestor na podrobné oboznámenie sa s chodom BSK a jednotlivými zložkami rozpočtu. V prípade schvaľovania rozpočtu v decembri by bol tento priestor značne obmedzený a rozpočet by bol schvaľovaný narýchlo,” uviedla pre TASR hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Trnavské rádio Tak akorát 2024

Na otázku, či to nebude mať pre kraj negatívny dosah, keďže budúci rok sa z pohľadu inflácie i energokrízy označuje za kritický, odpovedala hovorkyňa záporne. Pri predpokladanom schválení rozpočtu ešte v januári nebude mať toto posunutie podľa nej prakticky žiadny dosah. “Použitie finančných prostriedkov za január bude môcť byť na konci januára v súlade so schváleným rozpočtom,” poznamenala Forman.

Návrh rozpočtu má byt v zmysle legislatívy zverejnený na úradnej tabuli minimálne 15 dní pred prerokovaním v zastupiteľstve. Prvé budúcoročné zasadnutie poslaneckého zboru je predbežne navrhované na 27. januára 2023. Kraj však materiál plánuje zverejniť aj v skoršom termíne, a to začiatkom januára.


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

BM: Ustekana sobota