Skalickí policajti vypátrali dvoch mužov podozrivých z podvodu. 26 ročný muž z Ižipoviec (okr. Liptovský Mikuláš) zareagoval na internetový inzerát, v ktorom majiteľ predával auto Audi A4.

Kupec sa stretol s údajným vlastníkom vozidla, ktorý sa vydával za pána H. Pán H. tvrdil, že je skutočným majiteľom auta a že toto je len účelovo prihlásené v Českej republike na jeho strýka, ktorého meno bolo uvedené v technickom preukaze. Strýko mal dlhodobo pracovať v Taliansku a po jeho príchode, 8. januára, sa malo auto prepísať. Spísali teda kúpno – predajnú zmluvu a nový majiteľ si po vyplatení 3 300,-€ auto aj s dokladmi odviezol.

Nový majiteľ teda skontaktoval toho skutočného za účelom vykonania prepisu, no ten vôbec nemal záujem auto predať a žiadneho pána H. nepoznal. Audi požičal na užívanie istému Skaličanovi a ten ho ďalej požičal 35 ročnému mužovi tiež zo Skalice, ktorý sa v inzeráte vydával za pána H. Spolu s 35 ročným mužom obvinil vyšetrovateľ aj 42 ročného Skaličana z prečinu podvodu. Mužovi z Ižipoviec vznikla škoda 3500,-€, keďže na aute vymenil filtre a motorové kvapaliny. Obidvom recidivistom hrozí odňatie slobody na jeden až päť rokov.

Martina Kredatusová


.

BM: Kralici