V roku 2024 pripravuje Záhorské múzeum v Skalici v rámci svojho výstavného programu výstavu umeleckého diela Bohumila Baču, zberateľskú výstavu Secesia a pri príležitosti 110. výročia začiatku veľkého svetového konfliktu výstavu Prvá svetová vojna.

foto slovenskycestovatel.sk

Ku každej z týchto výstav sú plánované špeciálne vzdelávacie a sprievodné programy múzejnej pedagogiky odstupňované pre všetky vekové kategórie. „Veríme, že sa nám podarí zrealizovať a ponúknuť program najmä na letné prázdniny Ve Skalici na rohu. V ňom sa malí objavitelia dozvedia viac o cechoch a remeslách, ktoré v Skalici v minulosti pôsobili. V rámci aktivít Škola v múzeu ponúkame už existujúce vzdelávacie programy Cesta do praveku I. a II., Skoč do múzea a Buď v obraze. Každý z programov je zameraný na konkrétny okruh zbierkových predmetov,” približuje pripravovaný edukačný program Záhorského múzea na tento rok Soňa Spáčilová.

Plocha draka Knihy.Zahori

“Momentálne sa v Záhorskom múzeu koná výstava Modrotlač so sprievodnými vzdelávacími programami, napr. Namodro, unikátnu textilnú techniku. Okrem technologických a dizajnových aspektov modrotlače sa deti i vďaka vystaveným miniatúrnym modelom dozvedia aj o pokusoch pána Rippeliho pestovať v 19. storočí v skleníku v Holíči rastlinu boryt na získavanie farbiva, alebo o tom, kam až sa dostalo skalické indigo. V programe určenom najmä starším žiakom Múzejné laborky skúmame fotochemickú modrotlač, tzv. kyanotypiu. Radi by sme aj tento rok ponúkli pre verejnosť, deti i mládež čo najlepší zážitok z podujatí a aktivít múzea a z vnímania autentických umeleckých diel a početných historických objektov,” dodáva Soňa Spáčilová.

Článok vyšiel v partnerskom týždenníku Záhorák


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka prináša zaujímavé témy

Najčítanejši regionálny týždenník na Záhori opäť prináša prehľad uplynulých, ale aj plánovaných…

3D filamenty 2023