Dedinka menom Abeland sa nachádza kúsok od Lozorna. Je síce maličká, ale veru nie je obyčajná. Je to rodinný ranč plný domácich zvieratiek a všelijakej hydiny. Do dedinky sa dostanete cez most ponad malý potok.

Prvé, čo vás určite zaujme, budú malé drevené domčeky, v ktorých nájdete kováča, hrnčiara či iného ľudového remeselníka. Na pravom dedinskom jarmoku si môžete zakúpiť alebo zameniť výrobky remeselníkov, umelcov, pestovateľov, chovateľov. Keď medzitým vyhladnete, môžete sa posilniť v dobovej kolibe a zapiť dobre uzavreté obchody z jarmoku. Znie to ako rozprávka, ale je to realita. Do doby dávno minulej vás vráti dedinka remesiel a umenia Abeland pri Lozorne.



Vypnite si mobilné telefóny a nechajte sa každú sobotu uniesť čarom remesiel, histórie a jazde na koňoch. Chcete len oddychovať? Využite prírodné prostredie a možnosť posedieť si pri potoku. Či sa už zapojíte do života dedinky, alebo budete len oddychovať, môže Vám vyhladnúť a vhod prídu tradičné jedlá: polievka, guláš, bryndzové halušky, makové šúľance, pečené zemiaky s maslom, domáce mlieko, syry.

Ďalej: Informácie o dedinke ABELAND na www.abeland.sk


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

Aktualizované (28.4.) → V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili…

3D filamenty 2023