Do tretieho ročníka participatívneho rozpočtu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) pre stredné školy (SŠ) sa zapojilo o osem škôl viac ako vlani, spolu ich je 43, informoval TTSK. Na realizáciu víťazných nápadov každej zo zapojených škôl poskytne 1000 eur.

foto TTSK

“Po vzore úspešného participatívneho rozpočtu TTSK s názvom Tvoríme kraj sme sa pred dvoma rokmi rozhodli vytvoriť obdobný projekt aj pre stredoškolákov. Prvé dva ročníky potvrdili záujem mladých ľudí zapájať sa do občianskeho života, o čom svedčí aj narastajúci trend prihlásených. Doteraz sme úspešne zrealizovali takmer 70 projektov, a tento rok ich plánujeme zvýšiť minimálne o  ďalších 43,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič. V každej škole môžu študenti navrhnúť projekty, o ktorých bude následne možné hlasovať, a víťazné projekty budú s finančnou podporu vo výške maximálne 1000 eur aj realizované.

Záhorácke rádio 2024 01

Okrem projektov, ktorých zámerom je zlepšiť prostredie svojej školy, môžu študenti navrhnúť aj projekty zamerané na pomoc komunitám v okolí školy. V minulom ročníku bol takýto projekt zrealizovaný napríklad na Strednej zdravotníckej škole v Skalici, kam boli do školskej telocvične zakúpené športové a rehabilitačné pomôcky aj posilňovacie stroje. Na Gymnáziu Janka Matúšku v Galante sa študenti vďaka participatívnemu rozpočtu tešia z kompletnej výbavy na florbal, sedacích vakov či nových zrkadiel. Na Strednej priemyselnej škole stavebnej v Trnave majú zase nový kvetinový záhon pri školskom internáte.


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

BM Salon EV