Medzi mestami Senica a Šaštín-Stráže sa v nedeľu (9. 6.) pobeží Záhorácky maratón. V online registrácii sa do maratónu alebo polmaratónu prihlásilo vyše 200 bežcov. TASR to potvrdila hovorkyňa mesta Senica Tatiana Moravcová.

Záhorácky maratón 2022, foto Senica.sk

Maratón odštartuje v nedeľu o 9.00 h pred športovou halou v Senici. Jeho dĺžka je niečo cez 42 kilometrov, počas ktorých pretekári prekonajú prevýšenie 180 metrov. Obrátka maratónu je na futbalovom štadióne v Šaštíne-Strážach, obrátka polmaratónu je v borovicovom lese.

Malacké pohľady Knihy.Zahori

Jubilejný 35. ročník podujatia so sebou prináša aj jednu novinku. “Rekreační bežci, ktorí si netrúfajú na polmaratón alebo maratón, majú možnosť prihlásiť sa na novú disciplínu – Maratónsku štafetu,” informovali organizátori na webe podujatia.

Vlani sa na štart postavilo 244 pretekárov, z ktorých si 60 trúflo na maratónskych vyše 42 kilometrov. Maratón je súčasťou seriálu Grand Prix Záhoria a Moravsko-slovenského bežeckého pohára.

Sprievodným podujatím je výstava v senickom múzeu s názvom História Záhoráckeho maratónu. “Na interaktívnych paneloch sa budú môcť návštevníci dozvedieť informácie o počiatkoch jeho vzniku, jeho histórii, ako sa vyvíjala trať a organizácia, pripomenúť si zaujímavých účastníkov a víťazov a pozrieť si nostalgické fotografie za celých 35 rokov,” priblížilo mesto Senica na svojom webe.

Výstava bude sprístupnená verejnosti v deň konania maratónu v čase od 10.00 h do 19.00 h, a potom vždy počas otváracích hodín Múzea Senica do 30. júna.


.
Toto je čítané

Hokej: Malačan Patrik Koch zostáva v NHL, podpísal zmluvu s novým klubom HC Utah

Slovenský hokejový obranca Patrik Koch po premiérovej sezóne v zámorí bude pokračovať za veľkou…

20 rokov