Mesto okrem dokončených cyklotrás a nového námestia v centre pokračuje v ďalších projektoch. Komplexnou rekonštrukciou prejde sídlisko na Záhoráckej ulici. V minulých týždňoch Malacky ohlasovali aj vyše miliónovú dotáciu na dostavbu športovej arény, či obnovu parkoviska pri Zámockom parku.

Podľa viceprimátora mesta Milana Ondroviča sa rekonštrukcia vnútrobloku bude týkať od Hviezdoslavovej až po Záhorácku ulicu, táto časť prejde komplexnou opravou. Novú podobu získajú cesty, chodníky aj parkovacie miesta. Rekonštrukcia bude riešiť aj odvádzanie dažďovej vody. Tá robí problémy počas prudkých lejakov po celom meste a neraz sú zaplavené viaceré miesta v Malackách. Ondrovič hovorí, že táto lokalita patrí medzi najviac ohrozené miesta v meste z hľadiska horúčav, ale aj pre záplavové dažde. Problém budú riešiť úpravou odvádzania dažďovej vody. Komplexnou regeneráciou prejdú všetky zelené plochy. Mesto plánuje aj výsadbu vzrastlej zelene pre zabezpečenie tienistých plôch pre obyvateľov.

Okrem toho sa podľa slov viceprimátora uvažuje aj o výstavbe ihriska pre deti, prípadne workoutové ihrisko. Na zabezpečenie čo najväčšieho komfortu počas horúčav by mali pribudnúť na sídlisku aj rozstrekovače vodnej pary, či fontánky na pitie. Ak sa podarí mestu zabezpečiť ďalšie finančné prostriedky z vlastného rozpočtu, v pláne je aj komplexná obnova verejného osvetlenia v tejto lokalite.

Mesto Malacky pripravuje aj rekonštrukciu parkoviska pri Zámockom parku oproti Okresnému riaditeľstvu HaZZ. Za necelý milión eur sa komplexne obnoví parkovacia plocha, ktorá je v súčasnosti v dezolátnom stave s množstvom dier. Súčasťou projektu budú aj nové autobusové zastávky, vybudovanie nového priechodu pre chodcov, či stojany na bicykle. To by malo podľa Milana Ondroviča zabezpečiť väčší komfort aj pre návštevníkov mesta, ktorí by tu mohli odstaviť vozidlá a do centra sa presunúť pešo, či mestskou dopravou. Uvažuje sa aj s lepším prepojením parkoviska so Zámockým parkom.

Koncom mája ohlasoval ďalšiu dotáciu na svojom facebookovom profile primátor mesta Juraj Říha: „Aktuálne sme získali dotáciu 1,1 milióna eur na novú športovú arénu, čo nám umožní okrem dostavby kúpiť tiež rolbu a celé vybavenie arény.“ Peniaze dostalo mesto z Fondu na podporu športu. Výstavba sa začala ešte v októbri 2022 a podľa posledných informácií by celková hodnota stavby mala presiahnuť vyše 12 miliónov eur.

Viceprimátor Milan Ondrovič v podcaste Malacky NAHLAS hovoril aj o úspešnosti cyklotrás v Malackách. Nevyhol sa však poznámke, kedy hovoril o čerstvo rozkopanom úseku na Veľkomoravskej. Tú spôsobila Bratislavská vodárenská spoločnosť z dôvodu havárie vodovodného potrubia. Ako uviedol na svojom facebookovom profile, pozitívum je pre mesto rozvoj ekologickej dopravy a vysoká frekvencia cyklistov, ktorí využívajú mestské cyklotrasy.


.