Policajti trnavského pohotovotstného policajného útvaru (PPÚ) v stredu (26.6.) vo vojenskom obvode Záhorie kontrolovane zneškodnili väčšie množstvo zaistenej vojenskej munície. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Pyrotechnici vo vojenskej oblasti na Záhorí umiestnili a odpálili približne 20 kg výbušnín. Išlo o 11 kusov zaistených leteckých bômb, delostreleckých granátov a inej munície z obdobia II. svetovej vojny.

Pálfyovci Knihy.Zahori

“Naši kukláči pravidelne absolvujú výjazdy k rôznym nájdeným predmetom, pri ktorých je podozrenie, že by mohlo ísť o nebezpečné výbušniny. Ak na mieste potvrdia, že ide o muníciu, bezpečne ju zaistia a prevezú na určené miesto. Tam potom počká až do takéhoto hromadného zneškodnenia,” informuje polícia.

Polícia upozorňuje, že pri akomkoľvek náleze podozrivého predmetu, ktorý by mohol byť muníciou, je potrebné ihneď zavolať na bezplatné policajné číslo 158. “Takáto munícia je síce vo väčšine prípadov zhrdzavená, ale vnútri môže byť rovnako zachovalá a funkčná ako pri výrobe. Preto ak objavíte podozrivý predmet, nemanipulujte s ním a ihneď privolajte políciu. Pri neodbornej manipulácií totiž môže prísť k jeho odpáleniu, pri ktorom môže hroziť smrteľné zranenie, vážne poškodenie zdravia a v neposlednom rade aj rozsiahle škody na majetku,” dodáva polícia.


.
Toto je čítané

Benefičný trailový beh Petrovoveská Šestka pomôže malej Emke

V sobotu (6.7.) si môžete prečistiť myseľ, rozhýbať svaly a pomôcť tak…

20 rokov